Mám vzácnou formu rakoviny, šokoval člen známé kapely The Cure. Fanouškům poslal vzkaz

Osmašedesátiletý Roger O'Donnell, klávesista britské legendární kapely The Cure, prozradil, že bojuje s vzácnou a agresivní formou rakoviny, která postihuje lymfatický systém. Hudebník zároveň přiznal, že první příznaky několik měsíců ignoroval, ale nakonec se rozhodl vyhledat lékařskou pomoc. Jeho obavy se následně potvrdily. Ostatní proto nabádá k tomu, aby řešení svých zdravotních problémů neodkládali. S oznámením přišel na Instagramu.

„V září loňského roku mi byla diagnostikována velmi vzácná a agresivní forma lymfomu. Několik měsíců jsem příznaky ignoroval, ale nakonec jsem šel na vyšetření. Výsledek biopsie byl zdrcující,“ napsal O'Donnell na Instagramu.

Nyní má za sebou už jedenáct měsíců intenzivní léčby, která zahrnovala jak moderní imunoterapii, tak i radioterapii. Přestože byla náročná, hudebník uvedl, že nyní se cítí dobře a jeho prognóza je povzbudivá. „Na dveře zaklepal šílený vrah se sekerou, my jsme ale neotevřeli,“ napsal.

ČTĚTE TAKÉ: Marek Němec se zasnoubil. Řekla ano, pochlubila se hvězda seriálu ZOO a ukázala i prstýnek

O'Donnell se rozhodl sdílet svůj příběh, aby zvýšil povědomí o důležitosti včasné diagnózy rakoviny. Zdůraznil, že včasné rozpoznání příznaků může zásadně zvýšit šance na úspěšné vyléčení. Vyzval všechny, kteří by mohli mít sebemenší podezření na zdravotní potíže, aby neváhali a nechali se vyšetřit. Jeho vlastní zkušenost ho přesvědčila o tom, že rakovinu lze porazit, pokud je odhalena v raném stadiu.

„A nakonec, pokud znáte někoho, kdo je nemocný nebo trpí, promluvte si s ním, každé slovo pomáhá, věřte mi, vím to,“ dodal a poděkoval všem, kdo se o něj během jeho nemoci starali.

The Cure

Kapela The Cure už loni na sociální síti X oznámila, že O'Donnell se ze zdravotních důvodů neúčastní některých koncertů. Navzdory tomu je O'Donnell pevně odhodlán pokračovat ve své kariéře, jakmile to jeho zdravotní stav dovolí.

The Cure je jednou z nejznámějších kapel v historii rockové hudby. Vznikla v roce 1976 ve Velké Británii a stala se průkopníkem post-punkového a gotického rocku. Její největší hity jsou Just Like Heaven, Lovesong a Friday I'm in Love. O'Donnell se k ní poprvé připojil v roce 1987. Kapelu pak krátce opustil v roce 1990 a poté znovu v roce 1995. Od roku 2011 s ní ale opět vystupuje, připomnělo zpravodajství Fox News.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nemoci jsem ukázala, kdo je tady pankáč, říká Slováčková. Věk už mě vůbec netrápí

Tagy:
kapela zdraví hudba rakovina kultura Showtime Roger O'Donnell The Cure