Oslavenkyně Slováčková: Nemoci jsem ukázala, kdo je tady pankáč. Věk už mě vůbec netrápí

Anna Slováčková v rozhovoru pro ShowTime

Rozhovor s Annou Slováčkovou

Zpěvačka a herečka Anna Slováčková minulý týden oslavila 29. narozeniny. Jak přiznala v rozhovoru pro ShowTime CNN Prima NEWS, vlivem svého onkologického onemocnění je vděčná za každý rok a věk přestala řešit. K vážné nemoci radí postavit se čelem.

Dříve podle svých slov narozeniny a věk hodně prožívala. To už však několik let neplatí. „Hodně jsem to řešila, dokud mi neřekli, že jsem znovu nemocná. Od té doby jsem za každý další rok ráda a za každou oslavu narozenin budu vděčná,“ konstatovala zpěvačka a herečka.

ČTĚTE DÁLE: Co dnes dělá Irenka z komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag? Bolku Polívkovi dala košem

Slováčková se také nedávno stala patronkou dobročinného spolku Pokoj v hlavě i na hlavě, který pomáhá pacientům s obtížemi spojenými s vypadáváním vlasů. Hlavním poselstvím spolku by mělo být pomáhat ženám cítit se krásnějšími.

Zpěvačka sama má s vypadáváním vlasů zkušenosti. Přiznala, že smířit se s nezvratnou součástí onkologické léčby v podobě ztráty vlasů a ochlupení byl nápor na psychiku. „Člověk na sebe kouká a vůbec se v zrcadle nepoznává,“ přiblížila. Zároveň podle ní ztráta vlasů je jen část celého trápení. Léčba si může vyžádat i další změny ve vizáži jako například otoky. I přes duševně těžké období Slováčková nabádá lidi trpící podobnými onemocněními k odvaze.

„Myslím si, že každý může najít odvahu a postavit se čelem k té nemoci,“ poukázala Slováčková. „Tím, že jsem si vyholila hlavu, jsem té nemoci ukázala, že já jsem ten pankáč a ona nade mnou nemá převahu,“ pronesla dcera muzikanta Felixe Slováčka a herečky Dagmar Patrasové.

S vypadávajícím obočím se vyrovnala aplikací permanentního make-upu. „Bylo to o nervy každé ráno kreslit. Jedno obočí bylo nahoru, druhé dolů. Vypadala jsem jako blázen,“ popsala své strasti.

Slováčková o svém onemocnění mluví dlouhodobě otevřeně. Počátkem srpna například poodhalila, že v boji se zákeřnou nemocí jí nejvíce ze všeho ji motivují její zvířata a hraní s kapelou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drobný o Heřmánkově sebevraždě – Chápu ho, nechtěl, aby ho lidé viděli jinak. Byl to frajer

Tagy:
nemoc zdraví rakovina narozeniny Felix Slováček Dagmar Patrasová Bolek Polívka herec celebrity Anna Slováčková Dědictví aneb Kurvahošigutntag umění, kultura, zábava a média nemoci a zdravotní potíže společenská rubrika