Srdce pro hrdinu: Hasič Jakub zachránil život seniorovi, který havaroval na elektrokoloběžce

Hasič Jakub zachránil seniorovi život.

Hasič Jakub zachránil seniora

Jakub Švidernoch zachránil seniora, který spadl z koloběžky a zkolaboval. Z ulice se ozývalo volání o pomoc, které slyšel právě náš zachránce. Na nic nečekal a okamžitě jednal. Hlasujte pro Jakuba v anketě Srdce pro hrdinu.

Senior Alfréd Bindač se v ten den podruhé narodil. Začalo to celkem nevinně, chtěl si jen vyzkoušet jízdu na elektrokoloběžce. Jenže spadl na tvrdou zem, praštil se do hlavy a ztratil vědomí.

„Jenom jsem to držel v ruce, ale jak jsem přidal plyn, tak to cuklo, chytnul jsem to, a tím mě to koplo dozadu,“ popsal senior pro CNN Prima NEWS děsivý zážitek, který ho málem připravil o život.

V tu chvíli s ním byla jen dcera, její otec nedýchal. A tak v panice začala volat o pomoc. „Volala také domů: ,Mami, mami, táta je mrtvý,‘“ podělila se o děsivý telefonát manželka zachráněného seniora.

Situace, která vypadala na první pohled děsivě, se ale začala měnit, a to díky Jakubu Švidernochovi, který uslyšel křik z ulice.

Muž pracuje jako profesionální hasič, a tak neváhal ani vteřinu a okamžitě běžel k místu, kde ho potřebovali. „Vyběhl jsem zpoza baráku ze schodů, a když jsem vyběhl na prostranství před dům, viděl jsem pana Bindače ležet v tratolišti krve, byla tam i jeho dcera, která volala záchranku,“ uvedl hasič.

To, že Jakub začal bez váhání jednat a zraněného muže oživovat, hrálo v celé záchraně zásadní roli. Šlo totiž o minuty. „Pokud se s člověkem nezačne pracovat, nezačne se resuscitovat, tak mu po pěti minutách už nenávratně odumírají buňky mozku,“ poznamenala mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Senior se díky rychlé pomoci zotavil. Pokud vás tento příběh zaujal. Můžete mu na webu CNN Prima NEWS darovat Srdce pro hrdinu.

PŘIPOMEŇTE SI: Dobrovolný hasič Dominik Svoboda zachránil třináctiletou dívku, která se propadla pod led, bylo mu teprve sedmnáct.

Tagy:
Krimi zprávy krimi elektrokoloběžka Srdce pro hrdinu Alfréd Bindač Jakub Švidernoch záchrana seniora