Ronaldo sestřelil tvrdou ranou členku ochranky. Ženě se omluvil darovaným dresem

Pro portugalskou fotbalovou hvězdu v dresu Manchesteru United Cristiana Ronalda nebyl úterní večer úplně šťastný. V duelu Ligy mistrů na půdě Švýcarského Young Boys Bern sice otevřel skóre, domácí ale zápas otočili a připsali si cenný skalp anglického giganta. O Ronaldovi se ale mluvilo i po zápase. Kameramani a fotografové zachytili, jak při rozcvičce běžel za členkou ochranky, kterou krátce předtím omylem trefil míčem. Po závěrečném hvizdu jí na omluvu daroval dres.

Z tvrdé rány fotbalového útočníka Cristiana Ronalda mají strach nejen obránci či brankáři, po úterním duelu Ligy mistrů také lidé stojící za brankou. Portugalec totiž při rozcvičce doslova sestřelil členku ochrany, která se ihned skácela k zemi a potřebovala lékařskou pomoc. Ronaldo si ale všiml, že jeho nepovedená střela mohla ženě způsobit zdravotní potíže.

Neváhal, přeskočil reklamní bannery a běžel se podívat, jak na tom členka ochranky ve žluté vestě je. Když zjistil, že se nejedná o nic vážného, popřál ženě hodně štěstí a s úsměvem zamířil zpět na hrací plochu. Nejsympatičtější gesto ale přišlo po konci zápasu. Ronaldo věnoval zasažené člence ochranky svůj dres. Fotka nadšené ženy, jak drží dres s číslem 7, následně obletěla svět sociálních sítí.

Samotné utkání už pro Ronalda a celý Manchester tak veselý nebyl. Portugalská hvězda sice otevřela ve 13. minutě skóre, zásadní moment ale nastal o 20 minut později. Obránce anglického klubu Aaron Wan-Bissaka tvrdě došlápl na nohu protihráče a od sudího Letexiera viděl červenou kartu.

Děsivá chyba Lingarda

Young Boys Bern začal stíhací jízdu. V 66. minutě srovnal Kamerunec Nicolas Moumi Ngamaleu a nečekané rozuzlení přišlo v nastaveném čase. Útočník Manchesteru Jesse Lingard, který mimo jiné v 72. minutě vystřídal Ronalda, předvedl nevídaný zkrat. Jeho příliš pomalou přihrávku vystihl americký útočník Jordan Siebatcheu a bez problémů překonal Davida de Geu v brance United.

První tři body do tabulky si tak připsali Švýcaři. Spolu s Bernem a Manchesterem jsou ve skupině F ještě španělský Villareal a italská Atalanta. Jejich vzájemný úterní duel skončil remízou 2:2.

Co se týče Ronalda, proti Bernu vstřelil svůj 135. gól v nejprestižnější kontinentální pohárové soutěži. Stylově tak oslavil svůj 177. start v LM, kterým vyrovnal rekord španělského brankáře Ikera Casillase. Portugalec se do United vrátil letos v létě po 11 letech strávených ve španělském Realu Madrid a italském Juventusu.

Tagy: