Otřesný případ z Prahy. Majitel přivázal fenku v rozpáleném autě, nemohla se ani hýbat

Fenku nechal majitel připoutanou v rozpáleném autě.

Strážníci zachránili psa z rozpáleného auta

Strážníci v Praze zachránili psa ze zamčeného a rozpáleného auta. Fena tam byla zavřená bez vody minimálně hodinu. Teploměr venku přitom ukazoval přes 30 °C. Pro psa to byla život ohrožující situace.

Na pražskou městskou policii zavolalo hned několik lidí po sobě. Všichni uváděli, že vidí v zamčeném voze ležet psa. Do auta navíc pražilo slunce, všechna okna byla zavřená. Když na místo dorazila hlídka, zvíře nereagovalo na její podněty.

„Potom jsme i viděli, že vodítko, na kterém (pes) byl, je připoutáno k zadní opěrce a jeho pohyb vlastně nebyl možný,“ popsal pro CNN Prima NEWS zasahující strážník Jan Urbánek.

Venku přitom ukazoval teploměr přes 30 stupňů. Hlídka se snažila sehnat majitele auta, to se jí ale nepodařilo. „Když už to trvalo asi půl hodiny, tak jsme se rozhodli, že vstoupíme do vozidla násilným způsobem, což jsme učinili za pomoci teleskopického obušku. Parťák potom psa vyvedl ven na čerstvý vzduch,“ vysvětlil strážník.

Pro vyčerpanou fenu to byla život ohrožující situace. V autě, které stojí na přímém slunci, může totiž teplota během chvíle vystoupat na 70 stupňů Celsia. „Tomu psovi bylo deset let. To znamená, že kdyby ho chlapi neosvobodili, tak je po pejskovi,“ upřesnil šéf útulku Václav Šteinbauer.

„Lidé by si měli uvědomit, že teplota v autě je mnohem vyšší než ta venkovní, a proto by v autě neměli nechávat ani děti, ale také ani zvířata,“ doplnila mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Fenka Bára je tedy v pořádku v útulku městské policie, její majitel se zatím nepřihlásil.

Tagy: