Streamer Agraelus s vývojářem legendární Mafie Danem Vávrou vybrali milion na charitu

Agraelus, vlastním jménem Vojtěch Fišar, je jedním z nejznámějších domácích streamerů. Působí na platformách Twitch, kde má téměř půl milionu sledujících a jeho tvorbu můžete sledovat také na Youtube, kde má přes 600 000 odběratelů. Díky obrovskému množství fanoušků se Agraelusovi již několikrát podařilo během charitativních streamů pokořit rekordy vybraných finančních prostředků. A úspěšný byl i tentokrát.

Do svého posledního streamu si Agraelus pozval herního vývojáře Dana Vávru, který stojí za původní Mafií nebo třeba úspěšným českým RPG Kingdom Come: Deliverance. Tato dvojice sama o sobě slibovala skvělou podívanou a vysoká čísla sledovanosti, když se pak k receptu na povedený stream přidal i záměr vybrat co největší částku na podporu charitativního projektu Dejme dětem šanci, bylo jasné, že se chystá něco velkého.

Závratných čísel nedosahovala pouze sledovanost živého vysílání, které v jeden moment sledovalo současně přes 54 000 diváků, čímž se Agraelův kanál posunul na třetí nejvyšší příčku sledovanosti na celém světě. Úctyhodná byla i částka, kterou si dvojice stanovila jako cílovou sumu. S trochou nejistoty si předsevzali, že na charitativní účely během vysílání vyberou půl milionu korun.

Hned ze začátku streamu, kdy do virtuální pokladničky začali diváci přihazovat své příspěvky, bylo po nástupu věrných fanoušků LastGameBlitz a tomlincoln21 jasné, že částku se podaří vybrat naprosto bez problémů. Vždyť jen druhý zmiňovaný divák přispěl v rámci jediného příspěvku částkou 200 000 Kč. Jedná se o největší jednorázový donate na platformě Twitch.tv na domácí scéně.

V rámci vysílání se podařilo vybrat více než 770 tisíc korun. Obě hvězdy pak sumu dorovnaly na 950 000 korun a třešničku charitativnímu dortu dodal Lukáš Codr, známý jako Čočík, který den po streamu dorovnal vybranou částku na rovný milion korun.

Tagy: