Střelba v Libčevsi u Loun: Muž se zabarikádoval v bytě, zadržela ho zásahová jednotka

Fotografie z místa činu

Střelba v Libčevsi u Loun. Muž se zabarikádoval v bytě

Policie zasahovala v úterý odpoledne v Libčevsi u Loun, kde byla nahlášena střelba. Našla zde 47letého muže, který se zabarikádoval v bytě a střílel z okna na ulici. Zásahová jednotka poté do bytu vnikla násilím a muže zadržela. Podle sousedů se jednalo o dříve bezproblémového člověka.

„Aktuálně zasahujeme v Libčevsi u Loun u nahlášené střelby. Hlídky na místě zajišťují bezpečný perimetr a pokouší se komunikovat s dotyčným mužem, který se uzamkl v bytě,“ napsala policie na sociální síť X v půl třetí odpoledne. Na místě zasahovalo šest policejních jednotek.

ČTĚTE TAKÉ: Muž s nožem napadl v Číně autobus se školáky. Zranil dítě a dvě ženy, jedna je v kritickém stavu

Později sdělila, že těsně před 15. hodinou zásahová jednotka za pomoci násilí vstoupila do bytu, kde zadržela 47letého muže. „S ním budou následně provedeny nutné procesní úkony a o dalším postupu budeme informovat,“ upřesnili strážci zákona. Při střelbě ani při samotném zásahu policistů nebyl nikdo zraněn.

Podívejte se na záběry z místa činu:

Podle zjištění CNN Prima NEWS se zadržený muž angažoval v komunální politice a byl držitelem zbrojního průkazu. Sousedé jsou z celého incidentu rozčarováni. „Byl to hodný a inteligentní chlap,“ uvedla jedna z dotázaných místních obyvatelek, která se s mužem osobně znala. „Asi měl nějaký osobní, psychický problém,“ dodala.

Policie uvolní k případu detailnější informace během následujících hodin.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Ostrý konflikt v Pezinku kvůli zatoulanému míči. Pracovník zadržel dítě, lidé rozbíjeli okna

Tagy:
policie střelba Ústecký kraj Louny Policie České republiky Libčeves