Drama v Přelouči. Chlapec střelil muže pistolí do hlavy, o jeho život bojovali záchranáři

Záchranáři zasahovali v Přelouči u muže postřeleného do hlavy

Střelba v Přelouči – mladistvý střelil soka plynovou pistolí do hlavy

Při roztržce v Přelouči 19. srpna střelil mladík do hlavy z bezprostřední blízkosti svého soka. I když se jednalo o plynovou pistoli, muž byl podle záchranářů v ohrožení života. Do nemocnice ho převážel vrtulník. Mladistvého střelce policisté obvinili z těžkého ublížení na zdraví.

Poklidné sobotní odpoledne v Přelouči přerušila kolem čtvrté hodiny odpoledne hlasitá rána. Jak se brzy ukázalo, šlo o výstřel. Policie o něm původně neinformovala, redakci CNN Prima NEWS se ale podařilo zjistit, že padl při roztržce dvou mladíků. Incident se měl odehrát na jinak klidném místě za bytovkami u Račanského rybníka. Výstřel měl podle informací redakce staršího z dvojice vážně zranit na hlavě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická nehoda na Svitavsku: Řidič vletěl do stromu a zemřel. Z auta zbyl šrot

„Viděl jsem na zemi ležet bezvládného asi tak 30letého muže, nad kterým už byli záchranáři společně s policisty. Snažili se mu dávat nějaké prvotní ošetření, protože zranění měl v oblasti hlavy. Pak tam přiletěl záchranářský vrtulník, přidali se k té záchraně,“ uvedl pro CNN Prima NEWS jeden ze svědků.

Na místě došlo podle policejní mluvčí Dity Holečkové k potyčce, kdy jeden z účastníků měl u sebe plynovou pistoli. „Ta během konfliktu vystřelila a zranila 26letého muže. Ten byl se svým zraněním transportován letecky do nemocnice,“ potvrdila informace reportérovi Holečková.

„Posádka provedla stabilizaci zdravotního stavu pacienta, napojili jsme ho na umělou plicní ventilaci a takto jsme jej transportovali na traumacentrum. Jednalo se o velmi těžké poranění, kdy pacient byl v přímém ohrožení života,“ doplnil pro CNN Prima NEWS informace ke stavu pacienta Vladimír Švába, vedoucí operačního střediska ZZS KHK.

Proč měl mladík, který ještě není plnoletý, u sebe pistoli a jestli vystřelil úmyslně, nebo omylem, se teď vyšetřuje. Kriminalisté mladistvého v minulých dnech obvinili ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví. Momentálně je podezřelý na svobodě. Postřelený muž by měl být podle zdravotníků nyní mimo ohrožení života.

Tagy:
pacient Přelouč okres Svitavy Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje