styl

Výpis příspěvků ke štítku „styl“

NobodyListen je posedlý dříč, říká Kretík. A proč Calin a Viktor Sheen nepotřebují reklamu?

Jako fanoušek žije rapem od svých deseti let, přímo ve víru dění tohoto žánru je už přes patnáct let. Matěj Kretík je producentem a manažerem, který zná svět rapu jako málokdo. V současnosti jej těší mimořádný boom tohoto hudebního stylu. Čeští interpreti bodují v poslechovosti i v prodeji lístků na živá vystoupení. „Rap se ohromně rozšířil a každý si v něm něco najde,“ říká Kretík v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. V interview zmínil také hvězdy jako Calin a Viktor Sheen nebo NobodyListen.

Jak na jarní únavu? Máme pro vás zaručené tipy, kam vyrazit načerpat sílu

Je čas, kdy si tělo i duše zaslouží relax po zimní sezoně. V zimě tělo produkuje mnohem vyšší hladinu hormonu melatoninu, spánkového hormonu. Naopak s nástupem jara začne produkovat mnohem více serotoninu, což je hormon aktivity. Tato změna může být také jednou z příčin jarní únavy. Nechte se proto hýčkat v některém z resortů Falkensteiner Hotels & Residences. Jejich wellness zóny mají blahodárné účinky a v kombinaci s excelentní kuchyní a usměvavým personálem, jarní únava zmizí, jak mávnutím kouzelného proutku.

Čínský street food povýšila na umění. Eva Che je vyhledávanou privátní kuchařkou

Narodila se v Praze, vyrůstala v Kutné Hoře, ale oba její rodiče pocházejí z Číny. Své kulinářské umění představuje na eventech, ale klienti si ji najímají i pro zvláštní příležitost jako soukromou kuchařku. Evu Che oslovují známé značky, aby pro ně připravila cateringové služby, díky zájmu Čechů o vaření si založila kulinární koncept CheHub. Pro přípravu jídel si sama mixuje koření, připravuje vlastní ochucené oleje a omáčky. Zaujala svým čínským street foodem ve fine diningové kvalitě. Všimla si jí i společnost MAKRO ČR a ta ji zařadila mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Soutěží, podnikají a pomáhají. Mistrovská káva od Vojtěcha a Matyáše Růžičkových voní Českem

Výběrová káva je jejich životem. Propadli světu jejích chutí a chtěli by ho zprostředkovat i zákazníkům. To je motto dvou bratří Vojtěcha a Matyáše Růžičkových. S kávou mají zkušenosti už přes 12 let a v roce 2017 společně s tátou Oldřichem založili firmu The Roses. V Brně provozují dvě kavárny a otevřeli dokonce kávové školicí centrum. Praží si vlastní kávu a jedním z jejich nejnovějších projektů je import zelené nepražené kávy ze zemí původu. Pravidelně se účastní dobročinných akcí a snaží se pomáhat lidem, kteří neměli tolik štěstí jako oni. Jejich nasazení a úspěchů si všimlo i MAKRO ČR, a proto jsou dalšími vyvolenými projektu NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Jeho svět jsou dobré jídlo, víno a Paříž. Lukáš Nevyjel chuťově udivuje své hosty každý den

Šéfkuchař Lukáš Nevyjel po deseti letech zavřel úspěšný podnik Nota bene. Říká, že tím ukončil jednu kapitolu. Momentálně připravuje nový podnik, pouze 15 míst, osobní přístup. V pokračování jeho životního příběhu ale dál budou hrát stoprocentní roli kvalitní suroviny, čistá chuť, šetrná úprava i zvládnuté řemeslo. To je určitě i směr, který ho přivedl v rámci konceptu MAKRO ČR mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Po maturitě koupil jednosměrnou letenku do Thajska. Dnes je z něj špičkový šéfkuchař

Vyrůstal ve Švédsku, cestoval do Asie a toužil stát se thajským boxerem. Dnes je 32letý Nilas Corneliussen uznávaným šéfkuchařem v Bangkoku a za sebou má i zkušenosti z restaurace s michelinskou hvězdou. V Thajsku nyní připravuje kulinářské zážitky těm, kteří zamíří do Villa Frantzen – podniku, kde se mísí severské a asijské chutě. Během své náročné cesty na pozici, která ho dnes naplňuje štěstím, si mnohé uvědomil a je vděčný, „že má každý den léto“. Jeho příběh přinesl web CNN Travel.

Nové elektrické SUV od BMW stojí podobně jako spalovací verze. Zaujme i prostorem

Po ne úplně vydařeném startu první generace BMW X2 se v Mnichově rozhodli vytrvat a na trh přivážejí jeho druhé vydání. Novinka ještě více sází na stylovou karoserii SUV-kupé, větší vnější rozměry a s tím související prostornější interiér, širokou paletu motorizací i na vytříbené jízdní vlastnosti. Elektrické provedení iX2 se pak může pochlubit cenou, která prakticky odpovídá té u spalovacích verzí. Krátce jsme ho projeli.

Hrajeme si s jídlem, říká principál Cirkus Burgeru. Nejdůležitější je obyčejná cibule

Sám o sobě říká, že je úplně obyčejný chlápek, který sedmnáct let dělal v korporátu a pak se jednoho dne sebral, založil si malou cateringovou firmu s food-trucky Airstream a nazval ji Circus Burger. Vystudovaný dopravní inženýr Jiří Nechvátal skromně zapomíná dodat, že z řadového zaměstnance se vypracoval až na šéfa logistiky jednoho z předních mobilních operátorů v Česku. Možná pracovní stereotyp a touha po změně i vášeň renovovat staré věci z něj stvořily špičkového principála burgerového cirkusu u nás. Právem tak patří mezi vyvolené kulinářské hvězdy projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Mít vlastní podnik byl sen, říká Ondřej Pilař. Do burgerů komponuje sezónní potraviny

Až budete mít cestu okolo Čáslavi a dostanete chuť na pořádný burger, zeptejte se místních na Ondřeje Pilaře. V gastronomii se začal rozvíjet před léty, kdy pracoval pro jednoho bohatého zahraničního klienta. Asi největší pracovní posun přišel ale při práci v zahraničí, kdy tři roky vařil v Irsku, kde sbíral zkušenosti, které zúročil po návratu do Česka. Dnes je mu 32 let a je majitelem vyhlášeného Bejkn bistra ve městě, ve kterém se i narodil. Příběh usměvavého mladého muže zaujal i společnost MAKRO ČR a Ondřej Pilař patří mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.