Za barem
Nejnovější příspěvky k tématu
Velký úspěch Slovenska. Mirror Bar se pyšní příčkou mezi 50 nejlepšími bary světa
Slovensko se historicky poprvé zařadilo mezi absolutní světovou barovou elitu. Bratislavský Mirror Bar z ikonického Hotelu Carlton se umístil v prestižním mezinárodním žebříčku The World’s 50 Best Bars za rok 2025, který každoročně oceňuje nejlepší bary planety. Výsledky byly vyhlášeny během slavnostního galavečera v Hongkongu.
Hvězdný host i soutěž o pobyt ve Skotsku. Chystá se další ročník festivalu Whisky Life! Prague
Už 14. a 15. listopadu se v pražské Novoměstské radnici uskuteční největší setkání milovníků whisky v Česku. Dvanáctý ročník festivalu Whisky Life! Prague představuje hlavní body svého programu. V široké nabídce stovek druhů whisky nebudou chybět výjimečné vzorky, ale i láhve vhodné pro začátečníky. Na místě opět proběhne anketa o nejlepší whisky festivalu, dále soutěž o týdenní pobyt ve Skotsku a premiéra 25leté whisky stáčené speciálně pro Českou republiku. Zlatým hřebem festivalu pak bude účast Charlese MacLeana, jedné z největších whisky osobností světa.
V restauraci Triton řádil ďábel. Tak hříšné menu jste ještě nejedli
Život je plný pokušení. A občas je příjemné některým z nich podlehnout. Právě touto filozofií se řídil šéfkuchař vyhlášené restaurace Triton Tomáš Kohút při přípravě nového menu. Vzal si totiž k ruce legendární Dantovo peklo a všechny chody připravil jako unikátní kulinární prezentaci jednotlivých hříchů.
Dvě tváře nočního Vřídla: Od noblesy Becher’s Baru ke smyslnému Splendidu
Místo, kde se noc obléká do hedvábí a sklenky se třpytí jako šperky. Koktejly, které jsou více než nápoj — jsou to příběhy, co zůstávají na rtech déle než polibek. Zkrátka bar jako chrám smyslů, kde se poháry plní touhou a noc nikdy nekončí. Řeč je o karlovarském Becher's Baru, který nově nabízí i klenot v podobě Splendid.
Spojení jídla a drinků táhne, říká Kulhánková z Brlohu. V gastru končí, koktejl už si udělá jen doma
Gastro mi dalo hrozně moc, ale drink už si raději namíchám jen doma. Lidé by barům a modernímu pojetí drinků měli dávat větší šanci, česká scéna je daleko, říká mělnická rodačka Barbora Kulhánková z Brloh baru. Za barem byla jako doma – s úsměvem, lehkostí a jistotou spojuje lásku k dobrému pití s uměním naslouchat lidem. Pro mnohé štamgasty není jen mistryní koktejlů, ale i duší podniku, kde se každý večer rodí nové příběhy.
Poděkování Danu Brownovi: Black Angel’s Bar představuje koktejly inspirované jeho dílem
Americký spisovatel Dan Brown zasadil svůj nejnovější román Tajemství všech tajemství do Prahy a mezi dějiště příběhu zařadil i koktejlový bar Black Angel’s. Ten se v knize objevuje hned několikrát, jednou dokonce v pasáži, která významně ovlivní další děj. Bar se rozhodl autorovi poctu oplatit a připravil speciální menu se čtyřmi koktejly inspirovanými Brownovou tvorbou i konkrétními motivy z knihy.
KATCHI restaurant & cocktail bar: Nový podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie
Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru.
Itálie v Praze aneb Slunce a Aperol mění terasu v Mánesu na oázu klidu
Kde najít ideální místo pro večery s přáteli i nezapomenutelné západy slunce? Kde jsou nejlepší Aperol, Campari či Sarti Spritzy? Kde zkrátka skloubit dokonalý mix italské chuti s pražskou atmosférou? No přece na Aperol terase Mánes, kam jsme se s projektem Za barem vydali.
Restaurace La Gare slaví 15 let aneb Pařížská atmosféra uprostřed Prahy
Sofistikovaný interiér, francouzské pokrmy nejvyšší úrovně, vybraná vína a jedinečná atmosféra. Restaurace La Gare v samotném srdci Prahy oslavila 15. narozeniny a projekt Za barem u toho nemohl chybět.
Nejsilnější gin na Světový den námořníků. To je TŌSH NAVY Strength z moravské komunitní palírny
Světový den námořníků. Právě tento svátek, který připomíná důležitost námořní dopravy, se slaví 25. června. A to si zaslouží něco speciálního. Co třeba intenzivní chuť námořnického ginu s označením „NAVY Strength“, neboli námořnická síla?
Pražský The Monkey Bar posunul „opičí“ nabídku o level výš. Který kontinent si vyberete vy?
Je to sotva pár týdnů, co pražský The Monkey Bar představil nové tapas menu, které hosty bere na kulinářskou výpravu po čtyřech světadílech, na nichž žijí opice. Šéfkuchař Jakub Vyškovský tak následoval úspěšný koncept, kterého se již potřetí v řadě drží barový tým. Nejnovější „opičí“ koktejlová sestava, jež staví na odiv zajímavé ingredience daných kontinentů, bude mít oficiální premiéru 14. června na Světový den ginu.
Zlato v lahvi aneb Proč investiční alkohol táhne
Nejen chuť, ale i hodnota. Právě tak dnes mnozí nahlíží na oblast alkoholu. Zeptali jsme se experta na whisky Zdeňka Kortiše, proč může být alkohol výhodnou alternativou k tradičním investicím. Majitel vyhlášeného skotsko-irského pubu Black Stuff v Olomouci zmínil, že černý kůň trhu je aktuálně whisky. Co je podle něj klíčem k úspěchu každého začínajícího i pokročilého investora a jak správně cenné lahve skladovat?
Nejlepší bary světa na jednom místě. Mirror Hospitality Expo nabídlo sexy koktejly i české stálice
Bratislavu v květnu ovládly špičky barového řemesla a míchaly se koktejly, o kterých se vám zdá jen ve snech. Řeč je o Mirror Hospitality Expo. V prostorách hotelu Radisson Blu Carlton se sešli zástupci dvaatřiceti barů včetně těch českých jako Alma, Minus One či The Splendid. Jak taková okázalá dvoudenní akce rozšířená o Mirror Cocktail Week vypadala?