Za barem

Nejnovější příspěvky k tématu

Koktejl à la koprovka nebo drink s temperami? Café bar Pilotů láká na „nekomfortní“ menu
Za barem

Koktejl à la koprovka nebo drink s temperami? Café bar Pilotů láká na „nekomfortní“ menu

Po čem bary touží? Aby byly den co den narvané k prasknutí. Aby měly stálou klientelu a její uznání. A aby hosté milovali jejich drinky. No a jeden prototyp takového podniku tu máme. Tady je malá nápověda: Běžte do Krymské, hledejte nejplnější místo v ulici, usaďte se, dejte si Dekomponované tiramisu nebo Koprovku a buďte jako doma. S projektem Za barem jsme tak učinili a natočili pro vás reportáž. Vítejte v Café bar Pilotů.

Skrytý bar v ikonické pražské budově aneb Minus One bere dech. Nabízí nejen příběhové koktejly
Za barem

Skrytý bar v ikonické pražské budově aneb Minus One bere dech. Nabízí nejen příběhové koktejly

Pamatujete na legendární pražský Grandhotel Evropa? Budova dospěla k ikonickému znovuzrození. Po téměř 10 letech rekonstrukce otevřel hotel W Prague, ve kterém se v podzemních prostorách nachází skrytý poklad – bar Minus One. Hosté tak mohou navštívit prémiovou koktejlovou scénu pod vedením držitele několika ocenění včetně Barmana roku Jana Šebka. A takový zážitek jsme si s pořadem Za barem nemohli nechat ujít.

Propojení kulinářství a unikátních koktejlů? Bar Monk nabízí jízdu nečekaných chutí i barev

Ve dne bistro, večer bar. Řeč je o pražském podniku Monk, který sídlí na Maltézském náměstí, tedy stejné adrese, jako někdejší proslulá restaurace U Vladaře. První pobočka bistra byla otevřena před šesti lety na Starém Městě v Michalské ulici. Dnes se ale projekt rozrůstá a do čela barového týmu se postavil ostřílený Matěj Kochan, jehož předchozím působištěm byl pražský bar AnonymouS. Čím je se svým týmem originální a jak propojuje koktejly s kulinářstvím, jsme zjišťovali s pořadem Za barem.

The Cocktail Balance 2.0: Moderní příručka barmana aneb Od umění k vědě

Očekávané pokračování knihy The Cocktail Balance 2.0 od Stanislava Harciníka je připraveno k vydání v polovině listopadu. Moderní příručka pro barmany rozdělená do tří částí – teoretické, praktické a inspirativní – pokrývá na 290 stranách všechny aspekty této profese. V teoretické části Harciník servíruje poznatky, které získal vlastní zkušeností, od kreativity až po výpočet nákladů na koktejl, dělí se o metody, postupy a body, které je třeba mít na paměti. Zážitek hosta je rovněž nesmírně důležitý a řada kapitol se zabývá různými aspekty, které ho ovlivňují, včetně pohostinnosti, designu či neurogastronomie.

Řízené degustace, soutěž barmanských es i skotské tance. To vše nabídne Whisky Life! Prague

Už 1. a 2. listopadu se na pražské Novoměstské radnici odehraje jedenáctý ročník Whisky Life! Prague, největšího tuzemského setkání milovníků whisky. Návštěvníci z řad odborníků i široké veřejnosti budou mít po oba dny možnost objevovat rozmanitost destilátu, k dispozici bude okolo 500 různých druhů whisky. Zájemci se dále mohou zúčastnit edukativních masterclass vedených tuzemskými i zahraničními odborníky, na programu je také barmanská soutěž a ukázka skotských tanců. Kromě toho mohou návštěvníci hlasovat o nejlepší whisky festivalu.

Koktejly jako divadelní představení? V novém baru Forbína si můžete připít Faustem i cirkusem

Unikátní koncept. Profesionální servis. A jedinečné koktejly reflektující ta nejslavnější představení Národního divadla. Chcete si vyzkoušet Labutí jezero nebo Sněhovou královnu s pokrývkou strouhaného ledu dle japonské metody kakigori? Pak je pro vás to pravé nově otevřený bar Forbína v prostorách Paláce Lažanských v Praze, kam jsme se s projektem Za barem podívali.

Unikátní koncept a moderní drinky s nádechem Národního divadla. Na „scénu“ přichází bar Forbína

V prostorech Paláce Lažanských v pražské Národní ulici se již 23. srpna otevře nový bar Forbína s unikátním konceptem. V nově zrekonstruovaném prostoru přístupném z foyer Kavárny Slavia vzniká nový koncept inspirovaný divadelní tematikou. Samotné koktejlové menu je postavené na vyprávění příběhů, a tak se každý drink bude za pomoci moderních barových technologií podílet na jedinečném zážitku.

Přední barmani Česka: Nejlepší zákazník se nebojí experimentovat. Koktejlové lístky jsme my

Kdy a kde si dát dobrý drink, tomu se meze nekladou. Nevíte ale jaký, koktejly vybíráte především na základě barvy a chcete zkrátka něco dobrého? Pak jsou pro vás narozeniny koktejlu tou pravou akcí. Začíná totiž Prague Cocktail Week. Redakce CNN Prima NEWS nahlédla do zákulisí příprav akce. České špičky barmanského řemesla prozradily, jak si aktuálně česká mixologie ve srovnání se světem stojí, a shodly se, že nejlepší zákazník je ten, který se nebojí experimentovat.