Za barem

Nejnovější příspěvky k tématu

Spojení jídla a drinků táhne, říká Kulhánková z Brlohu. V gastru končí, koktejl už si udělá jen doma
Za barem

Spojení jídla a drinků táhne, říká Kulhánková z Brlohu. V gastru končí, koktejl už si udělá jen doma

Gastro mi dalo hrozně moc, ale drink už si raději namíchám jen doma. Lidé by barům a modernímu pojetí drinků měli dávat větší šanci, česká scéna je daleko, říká mělnická rodačka Barbora Kulhánková z Brloh baru. Za barem byla jako doma – s úsměvem, lehkostí a jistotou spojuje lásku k dobrému pití s uměním naslouchat lidem. Pro mnohé štamgasty není jen mistryní koktejlů, ale i duší podniku, kde se každý večer rodí nové příběhy.

Poděkování Danu Brownovi: Black Angel’s Bar představuje koktejly inspirované jeho dílem

Americký spisovatel Dan Brown zasadil svůj nejnovější román Tajemství všech tajemství do Prahy a mezi dějiště příběhu zařadil i koktejlový bar Black Angel’s. Ten se v knize objevuje hned několikrát, jednou dokonce v pasáži, která významně ovlivní další děj. Bar se rozhodl autorovi poctu oplatit a připravil speciální menu se čtyřmi koktejly inspirovanými Brownovou tvorbou i konkrétními motivy z knihy.

KATCHI restaurant & cocktail bar: Nový podnik, který přepisuje pravidla moderní gastronomie

Na pražské gastro scéně se právě otevřelo místo, které nemá v Česku obdoby. KATCHI restaurant spojuje výstřední interiér, suverénní kuchyni a chuťový zážitek, na který se nezapomíná. Zatímco jiné podniky se drží stylu, Katchi tvoří atmosféru. Nabízí moderní twist, pět elementů chuti a show, která se odehrává na talíři i v prostoru.

Pražský The Monkey Bar posunul „opičí“ nabídku o level výš. Který kontinent si vyberete vy?

Je to sotva pár týdnů, co pražský The Monkey Bar představil nové tapas menu, které hosty bere na kulinářskou výpravu po čtyřech světadílech, na nichž žijí opice. Šéfkuchař Jakub Vyškovský tak následoval úspěšný koncept, kterého se již potřetí v řadě drží barový tým. Nejnovější „opičí“ koktejlová sestava, jež staví na odiv zajímavé ingredience daných kontinentů, bude mít oficiální premiéru 14. června na Světový den ginu.

Zlato v lahvi aneb Proč investiční alkohol táhne

Nejen chuť, ale i hodnota. Právě tak dnes mnozí nahlíží na oblast alkoholu. Zeptali jsme se experta na whisky Zdeňka Kortiše, proč může být alkohol výhodnou alternativou k tradičním investicím. Majitel vyhlášeného skotsko-irského pubu Black Stuff v Olomouci zmínil, že černý kůň trhu je aktuálně whisky. Co je podle něj klíčem k úspěchu každého začínajícího i pokročilého investora a jak správně cenné lahve skladovat?

Nejlepší bary světa na jednom místě. Mirror Hospitality Expo nabídlo sexy koktejly i české stálice

Bratislavu v květnu ovládly špičky barového řemesla a míchaly se koktejly, o kterých se vám zdá jen ve snech. Řeč je o Mirror Hospitality Expo. V prostorách hotelu Radisson Blu Carlton se sešli zástupci dvaatřiceti barů včetně těch českých jako Alma, Minus One či The Splendid. Jak taková okázalá dvoudenní akce rozšířená o Mirror Cocktail Week vypadala?

Proslulý Hemingway Bar Prague vstupuje do nové éry. Mění adresu i koktejlové menu

Hemingway Bar Prague, podnik inspirovaný Ernestem Hemingwayem, patří mezi stálice na pražské barové scéně. Během své šestnáctileté historie se zapsal i do povědomí světové barmanské komunity, to když se dvakrát po sobě umístil v žebříčku The World's 50 Best Bars. Nyní proslulý koktejlový bar začíná psát další kapitolu – z původních prostor se totiž stěhuje na novou adresu v Opatovické ulici na Praze 1. V interiéru od studia Storytelling Architects představí nejen nové koktejlové menu, ale díky plnohodnotné kuchyni také několik do detailu vyladěných barových jídel.