Za barem

Nejnovější příspěvky k tématu

Soutěž s pořadem Za barem: Vyhrajte vstupenky na nejstylovější koktejlový týden v roce!
Soutěž

Soutěž s pořadem Za barem: Vyhrajte vstupenky na nejstylovější koktejlový týden v roce!

Mojito už vás nudí a Cuba Libre znáte pozpátku? Tak je čas nakopnout chuťové pohárky něčím úplně jiným! Vyhrajte vstupenky na Prague Cocktail Week a zažijte, jak to vypadá, když se bar promění v alchymistickou laboratoř plnou vůní, barev a drinků, o kterých se vám nezdálo ani ve snu po třetím ginu. Soutěžíme o 5×2 vstupy na celý týden plný luxusních koktejlů za 155 Kč a velkolepé finále v ikonickém Gabriel Loci. Odpověz správně na soutěžní otázku – a připij si na vítězství stylově!

Martini glass: Elegance sama i noční můra číšníků. Koktejlová ikona slaví 100 let
Za barem

Martini glass: Elegance sama i noční můra číšníků. Koktejlová ikona slaví 100 let

Martini. Na světě se zřejmě nenajde žádný jiný nápoj, který by byl větším synonymem pro celou rozmanitou kulturu s natolik dalekosáhlým vlivem dvou ingrediencí, jejichž tandem nemusí výhradně zůstat u párového řešení. Řekne-li se totiž martini, vytane člověku na mysli nepřeberné množství možností, od specifického tvaru sklenic, přes různé knihy a filmy, až po ekvivalent vůči určitému životnímu stylu elit. Martini je ovšem více než hrou ginu a vermutu. Je symbolem modernity i univerzálním prostředkem vyjádření, který shodou okolností letos slaví výjimečné jubileum – 100 let od prvního představení ikonické martini glass.

George Němec: Že se v barech jen chlastá? Mýtus. Promluvil i o trendech a hostech „s bičíkem“

Návštěvníci si občas myslí, že v koktejlovém baru se zaručeně jen „chlastá“. Mýtus, koktejlový bar je primárně o zážitku, vysvětluje barový expert Jiří „George“ Němec v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Pořádá koktejlová školení, exkurze po vyhlášených pražských barech, nyní založil značku koktejlů v láhvi Cocktail Boy a sám o sobě říká, že krájí přes 25 let citrony po celém světě.

Jídlo, víno a inspirativní příběhy. Objevte kouzlo ženské gastronomie na Red Lips Festivalu

První ročník festivalu RED LIPS zaměřeného na ženy v gastronomii se uskuteční 31. května 2025 v areálu Trojského pivovaru. Akce nabídne nejen bohatý program přednášek a rozhovorů, ale také možnost ochutnat vynikající jídlo a víno. Představí se tu nejen české, ale i zahraniční vinařky, známé šéfkuchařky a další osobnosti gastronomického světa.

Svět, kde jsou koktejly filosofií: Je libo sexy „cowboy“ styl nebo skrytou eleganci?

Pokud si myslíte, že jste již zažili všechny trendy pražských barů, připravte se na výpravu do dvou míst, která vás donutí zamyslet se nad tím, co všechno může bar skýtat. Ideas are Bulletproof a AnonymouS Shrink's Office nejsou jen podniky s alkoholem, nýbrž zážitky, kde se spojuje umění, mystika a kapka toho záhadného kouzla. Vstupte s projektem Za barem do těchto světů, kde koktejly nejsou jen pití, ale filosofie.

Koktejl à la koprovka nebo drink s temperami? Café bar Pilotů láká na „nekomfortní“ menu

Po čem bary touží? Aby byly den co den narvané k prasknutí. Aby měly stálou klientelu a její uznání. A aby hosté milovali jejich drinky. No a jeden prototyp takového podniku tu máme. Tady je malá nápověda: Běžte do Krymské, hledejte nejplnější místo v ulici, usaďte se, dejte si Dekomponované tiramisu nebo Koprovku a buďte jako doma. S projektem Za barem jsme tak učinili a natočili pro vás reportáž. Vítejte v Café bar Pilotů.

Skrytý bar v ikonické pražské budově aneb Minus One bere dech. Nabízí nejen příběhové koktejly

Pamatujete na legendární pražský Grandhotel Evropa? Budova dospěla k ikonickému znovuzrození. Po téměř 10 letech rekonstrukce otevřel hotel W Prague, ve kterém se v podzemních prostorách nachází skrytý poklad – bar Minus One. Hosté tak mohou navštívit prémiovou koktejlovou scénu pod vedením držitele několika ocenění včetně Barmana roku Jana Šebka. A takový zážitek jsme si s pořadem Za barem nemohli nechat ujít.

Propojení kulinářství a unikátních koktejlů? Bar Monk nabízí jízdu nečekaných chutí i barev

Ve dne bistro, večer bar. Řeč je o pražském podniku Monk, který sídlí na Maltézském náměstí, tedy stejné adrese, jako někdejší proslulá restaurace U Vladaře. První pobočka bistra byla otevřena před šesti lety na Starém Městě v Michalské ulici. Dnes se ale projekt rozrůstá a do čela barového týmu se postavil ostřílený Matěj Kochan, jehož předchozím působištěm byl pražský bar AnonymouS. Čím je se svým týmem originální a jak propojuje koktejly s kulinářstvím, jsme zjišťovali s pořadem Za barem.