Další hrozivý útok žraloka. Čtyřmetrový exemplář odvlekl surfaře, tělo záchranáři nenašli

Žralok bílý zabil u jihoaustralského pobřeží 55letého surfaře. K tragédii došlo v úterý dopoledne tamního času. Záchranáři pátrají po těle oběti, ani během odpoledne se jim ho nepodařilo najít. Oblast je známá hojným výskytem žraloků. Zvíře v jižní Austrálii útočilo už dvakrát od začátku října, informoval Daily Mail.

Žralok napadl muže, když surfoval poblíž pláže Granites kolem půl jedenácté dopoledne. Útočící paryba byla podle svědka čtyři metry dlouhá. Tělo se od úterního rána nepodařilo najít. „Pátrání bude pokračovat až do konce dne,“ oznámila jihoaustralská policie podle deníku Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Zbil žraloka kladivem. Rybář musí k psychologovi, pokutu pošle zoologické zahradě

Pláž Granites se nachází jižně od zálivu Streaky Bay na poloostrově Eyre Peninsula v Jižní Austrálii. Přestože je oblast známá hojným výskytem žraloka bílého, turisté místo hojně navštěvují.

Jedná se o druhý útok na jihu Austrálie za poslední týdny. Na začátku října žralok napadl 64letou Australanku Pamelu Cookovou, když si šla poránu zaplavat nedaleko Beachport Jetty. V tomto případě však útok neměl fatální následky. Žralok ženu jen několikrát slabě kousl a ve stabilizovaném stavu byla převezena do nemocnice.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sražený medvěd může skončit jako vycpaný exponát. Řidič z místa ujel, zvíře nechal trpět

Tagy:
Austrálie žraloci Daily Mail Jižní Austrálie Pamela Cook