Syna zabil a předhodil prasatům vlastní otec. Matce po letech Kansas vyplatil odškodné

Matka sedmiletého chlapce, kterého zabil a předhodil prasatům jeho vlastní otec, se dočkala odškodného. Stát Kansas jí vyplatil v přepočtu více než 23 milionů korun. Žena vedla soudní spor s úředníky ze sociální péče, které obvinila, že nezasáhli a jejího syna nezachránili. O posunu v případu informovala zahraniční média.

Otřesný případ se odehrál v roce 2015. Malý Adrian žil se svým otcem Michaelem Jonesem a nevlastní matkou Heather v Kansas City. Jeho biologické matce Dianně Pearceové totiž byla podle serveru New York Post péče o syna odepřena a chlapec byl svěřen otci. Ten ho však utýral a jeho tělo hodil prasatům. Matka nyní vysoudila miliony v žalobě proti úřadu sociální péče.

ČTĚTE TAKÉ: Matka udusila dcerku, protože plakala. Soud uznal polehčující okolnosti, dostala 13 let

Jak informoval web Independent, Adrian před smrtí dlouhodobě hladověl. Otec i nevlastní matka ho několik měsíců bili, nahého zavírali ve sprše nebo ho přivazovali k inverznímu stolu.

Adrianovo utrpení skončilo rukou jeho otce. Synovým tělem pak Jones nakrmil prasata, v jejichž chlívku našla policie chlapcovy ostatky. Za vraždu prvního stupně si zvrácená dvojice odpykává 25 let, respektive doživotí.

Úředníci nebrali upozornění v potaz

V roce 2017 podala chlapcova biologická matka, babička a sestra žalobu na úředníky ze sociální péče o děti za to, že nezasáhli a sedmiletého hocha před jeho děsivým osudem nezachránili. Zprávy o Adrianově týrání totiž měl úřad dostávat roky před chlapcovou smrtí. Nikdo s tím ale nic nedělal.

Ve středu soud rozhodl ve prospěch žen a stát Kansas pozůstalým vyplatil v přepočtu více než 23 milionů korun. „Pro Adrianovu rodinu to byla dlouhá cesta,“ uvedl v prohlášení rodinný právník Matt Birch. Stát zároveň přijal i takzvaný Adrianův zákon. Ten uvádí, že pracovníci sociální péče musí osobně pozorovat každé dítě, které by mělo být obětí zneužívání nebo týrání.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Squateři měli umlátit ženu k smrti uvnitř jejího bytu v New Yorku. Tělo bylo ukryté v tašce

Tagy: