Tenisová legenda Ivan Lendl prodal panství. Podívejte se na sídlo za více než čtvrt miliardy

Dům Ivana Lendla

Tenisová legenda Ivan Lendl zase láme rekordy

Tenisová legenda Ivan Lendl zase láme rekordy. Tentokrát však na kurtu nemovitostí. Po letech snažení se mu v Connecticutu podařilo prodat rodinné sídlo za 280 milionů korun. Široko daleko se tam žádný dům za takovou sumu neprodal.

Ivan Lendl je vzorem pracovitosti, odvahy a opravdovým šampionem. Vyhrál 94 trofejí, včetně osmi grandslamových titulů a slavného Davis Cupu. Jen tenisem si během šestnáctileté profesionální kariéry vydělal téměř půl miliardy. Na konci osmdesátých let si v Connecticutu za více než sto milionů korun pořídil pozemek o rozloze téměř dva kilometry čtvereční.

ČTĚTE TAKÉ: Hvězdná Nosková do semifinále Australian Open nepostoupila. Pokořila ji rodačka z Oděsy

„Když jsme se rozhodli založit rodinu, chtěli jsme se přestěhovat někam, kde bude klid a budeme mít dostatek místa,“ vzpomínal Ivan Lendl.

Do roku 1992 vyrostl na pozemku pro Lendla a jeho ženu Samanthu luxusní dům.

„Opravdu se nám tam s dětmi žilo dobře, máme pět dcer, takže na to místo mám spoustu skvělých vzpomínek,“ řekla tenisová legenda.

Honosné sídlo má 20 místností – z toho deset ložnic a 15 koupelen. Uvnitř obřího třípodlažního kamenného sídla se nachází také řada krbů, knihovna, kuchyně šéfkuchaře, spíž pro komorníka, vinný sklípek a dokonce i místnost pro lovecké trofeje.

Venku zaujme bazén, tenisový kurt, výběh pro koně, soukromý rybník na rybaření, sauna a posilovna se šatnami. Také pracovna nad dvěma garážemi, které pojmou osm vozidel.

„Plánovali jsme tam zůstat, ale potřebujeme menší dům, protože už žijeme sami. Teď jsme jen dva a psi. Pět dětí je pryč, takže si pořídíme něco menšího a v této oblasti zůstaneme do konce života,“ řekl Lendl.

Nejdražší nemovitost v historii okresu Litchfield už si tak budou moci užívat noví majitelé.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Exkluzivní rozhovor s Petrou Kvitovou: Promluvila o konci kariéry i založení rodiny

Tagy: