Krvavé drama na zábavě: Přišli jsme pobodat bělochy, křičel gang. 16letý ragbista nepřežil

Francouzská policie (Ilustrační foto)

Gang rozpoutal krvavou řež ve francouzské vesnici

Šestnáctiletý chlapec přišel o život po děsivém útoku asi desetičlenného gangu ve francouzském městečku Crépol. Dalších sedmnáct lidí utrpělo zranění. Incident se odehrál v neděli kolem druhé hodiny ráno, informovala zahraniční média. „Jsme tu, abychom pobodali bílé lidi,“ měl říct podle francouzského listu Le Dauphiné libéré jeden z členů skupiny předtím, než nožem zaútočil na účastníky taneční zábavy.

Podle francouzských úřadů se skupina útočníků pokusila proniknout do tanečního sálu. Jeden z nich pobodal člena ochranky, který se jim postavil do cesty. Na pomoc mu měli přispěchat účastníci akce a před budovou se strhla rvačka, napsal Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie v Libérii. Auto vjelo do příznivců nového prezidenta, nepřežilo nejméně 10 lidí

Úřady uvedly, že zranění byli ve věku od 16 do 65 let, informoval New York Post s odkazem na list Actu17. Dva z napadených – 28letý muž a 23letý muž – byli v kritickém stavu. Zábavy se celkově zúčastnily asi čtyři stovky mladých lidí. „Byli tam šestnáctileté, sedmnáctileté děti z okolních vesnic. Rodiče si už přišli své děti vyzvednout, ale někteří se bohužel ocitli v nesprávný čas na nesprávném místě,“ řekla starostka Crépolu Martine Lagutová pro New York Post.

Při útoku přišel o život teprve šestnáctiletý Thomas. Zemřel při převozu do nemocnice, upřesnil Daily Mail. „Co říci k barbarství a tragédii, která nás postihla dnes ráno. Jsme hluboce zasaženi,“ napsal na facebookové stránky ragbyový klub, za který chlapec hrál.

Que dire face à la barbarie et la tragédie qui nous touche ce matin Le club est touché dans sa chair en ce 19...

Posted by RC Romans-Péage on Sunday, November 19, 2023

Podle svědectví, které přinesl francouzský list Le Dauphiné libéré, byl jeden z útočníků oblečený v montérkách a teniskách a údajně křičel: „Jsme tady, abychom pobodali bílé lidi.“ Policie zatím o útočnících neposkytla žádné informace.

Ministr vnitra Gerald Darmanin řekl parlamentu, že bylo v souvislosti s útokem zatčeno sedm lidí a vyšetřovatelé nyní zjišťují, kdo za „tímto odporným zločinem“ stojí.

„Protibělošský rasismus nyní zasáhl i náš venkov,“ prohlásila na sociální síti X Marion Marechalová, kandidátka do eurovoleb krajně pravicové strany Reconquete!

„V médiích a na sociálních sítích vládne těžká a zákeřná atmosféra: jako by si člověk měl vybrat svou stranu podle skutečného či domnělého původu obětí či agresorů,“ napsal na X levicový poslanec Francois Ruffin. „Buďme všichni hrází proti těmto rozdělením, těmto nezdravým vlivům. Zůstaňme plně lidmi.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Reportér Primy ve vesnici u Gazy. Pomáhali tu palestinským dětem, Hamás je upálil zaživa

Tagy:
Francie Hamás Daily Mail Libérie volby do Evropského parlamentu Gaza New York Post François Ruffin