Osm koní uhynulo, stáj lehla popelem. Pražský Císařský ostrov zachvátil mohutný požár

Pražští hasiči zasahovali u požáru jízdárny na Císařském ostrově v pražské Bubenči. Plameny zachvátily jednu ze stájí, uvnitř bylo osm koní. Všichni bohužel v důsledku neštěstí zřejmě uhynuli, sdělil pro CNN Prima NEWS mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Odhad předběžné škody se pohybuje okolo 3,5 milionu korun. Na ostrově, ale u jiného výběhu koní, hořelo již před zhruba dvěma týdny. Šlo o požár slámy.

„Ve stájích uhynuli koně. Používáme několik vodních proudů,“ uvedli hasiči na Twitteru. Objekt o rozloze 200 metrů čtverečních hořel v době jejich příjezdu v plném rozsahu. Ve stáji bylo celkem osm koní. „Vypadá to, že o život přišli všichni,“ sdělil Kavka redakci CNN Prima NEWS. Podle informací ČTK se jednalo o Jezdeckou školu a pony školu Praha 7.

Hasiči se o požáru dozvěděli asi ve 12:30. Již před jednou hodinou se jim podařilo dostat plameny pod kontrolu. „Požár je lokalizován a nešíří se, dohašujeme a rozhrabáváme,“ informoval hasičský sbor na Twitteru. „Stále dohašujeme, už ale jen skrytá ohniska požáru,“ doplnil sbor zhruba v půl druhé.

Na místě byli hasiči ze tří stanic a tři dobrovolné jednotky. Hasičský vyšetřovatel odhadl přeběžnou škodu ve výši 3,5 milionu korun, informoval sbor na Facebooku.

Pražští hasiči přitom na Císařském ostrově zasahovali už před zhruba dvěma týdny při požáru slámy u výběhu koní.

Tagy: