Tragédie v rodině Antonína Panenky. Mistru Evropy zemřela dcera

Českou fotbalovou legendu potkala rodinná tragédie. Dcera Antonína Panenky v pátek dopoledne prohrála dlouhý souboj s rakovinou, informoval deník Blesk. Bývalý sportovec nesl nemoc Martiny, kterou na fotografiích po ikonickém mistrovství Evropy ještě jako malou holčičku nosil v náručí, velmi těžce.

Fotbalistova dcera se s nemocí potýkala již několik let. Její stav se dříve i zlepšil, nyní se však Martině rozšířily metastáze nádoru. „Doktoři ji z toho před pár lety vysekali. Teď už prý není naděje. Ze žaludku se jí to dostalo všude,“ sdělil Blesku Panenkův bývalý spoluhráč z reprezentace.

„Tonda je z toho strašně nešťastný. Přestal s námi chodit na golf. A když jsem ho potkal, říkal, že je to s dcerou špatné,“ vysvětlil jen několik dní před její tragickou smrtí spoluhráč. Nejčernější obavy se bohužel naplnily. „Martina v pátek zemřela. Byla to fajn holka. Taková tichá a mladá. Je nám Tondy moc líto,“ potvrdil Blesku o víkendu fotbalistův přítel.

Autor památného „vršovického dloubáku“ si byl s dcerou velmi blízký. Žili totiž v jednotlivých částech dvojdomku v Nespekách na Benešovsku. Ještě na konci léta sděloval bývalý sportovec se smíchem novinářům webu iDnes, že dcera k němu chodí na návštěvu na pivo a on se k ní chodí koupat do bazénu.

Tagy: