Tragický pád autobusu z mostu v Mali: Nehodu nepřežilo nejméně 31 lidí, mezi nimi i cizinci

V úterý se z mostu přes řeku Bagoé v africkém státě Mali zřítil autobus. Nehodu nepřežilo nejméně 31 lidí a dalších deset bylo těžce zraněno. O tragickém incidentu informoval tamní resort dopravy.

Když došlo k nehodě, byl autobus na cestě do sousední země a vezl jak místní, tak cizince. „Odjížděl z obce Kéniéba a mířil do Burkiny Faso. Během cesty se ale zřítil z jednoho z mostů. Pravděpodobnou příčinou je, že řidič ztratil kontrolu nad vozidlem,“ uvedlo v příspěvku na Facebooku malijské ministerstvo dopravy.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda v Indii: Pád traktoru s vozíkem do rybníka nepřežilo nejméně 24 lidí

Na místě zemřelo 31 lidí a dalších deset bylo zraněno, někteří i těžce. „Ministerstvo dopravy a infrastruktury jménem vlády za těchto bolestivých okolností vyjadřuje pozůstalým rodinám nejhlubší soustrast a zraněným přeje brzké uzdravení. Nadále probíhají záchranné práce,“ dodal resort.

Tragické dopravní nehody nejsou v Mali nikterak výjimečné. Server African News popsal incident z minulého týdne, kdy se v centrální části země srazil autobus s kamionem. Zemřelo 15 lidí a více než 46 osob bylo zraněno.

Agentura Reuters pak připomněla alarmující údaj OSN z loňského roku – ze všech úmrtí na silnicích jich k jedné čtvrtině došlo v Africe, a to přesto, že ve světovém vozovém parku má kontinent zastoupení pouhá dvě procenta.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mnoho stromů stojí příliš blízko silnice, tvrdí expert. Které regiony jsou nejrizikovější?

Tagy: