Tragická smrt otce čtyř dětí na Slovensku. Na skútru ho srazil kamion, místní viní křižovatku

Tragická smrt bývalého starosty a otce čtyř dětí, kterého v úterý během jízdy na skútru srazil kamion, zasáhla obyvatele obce Kvetoslavov. O případu na sociální síti informovala slovenská policie. Řidiči malé motorky jedoucímu po hlavní silnici se měla stát osudnou nepozornost šoféra kamionu, který mu na křižovatce zřejmě nedal přednost. Policie řidiče nákladního vozu viní z usmrcení z nedbalosti, alkohol dechová zkouška vyloučila. Starostka obce Soňa Franková podle zpravodajského webu Noviny.sk poukázala také na nepřehlednost křižovatky.

Nehoda na frekventované křižovatce bez semaforů se stala v úterních dopoledních hodinách. Motocyklista se podle vyšetřovatelů sice snažil svůj skútr na poslední chvíli naklopit, aby srážce zabránil, manévr mu však nevyšel. „Operační středisko záchranné zdravotní služby vyslalo k dopravní nehodě ambulanci. Muž bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem a lékař už jen mohl konstatovat úmrtí,“ sdělila mluvčí operačního střediska Petra Klimešová. Píše o tom zpravodajský portál Noviny.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Nehodu na Třebíčsku nepřežila babička a vnučka. Orgány tříleté Olinky zachránily tři děti

Fatální srážka kamionu s 45letým exstarostou na motorce podle policistů těžce dopadla rovněž na šoféra nákladního vozu. Po nehodě proto na místo vyrazil posttraumatický tým. „Vyšetřování tragické nehody si převzal místně příslušný vyšetřovatel, který zahájil trestní stíhání kvůli přečinu usmrcení z nedbalosti,“ doplnila mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Trnavě Zlatica Antolová. Policie nyní prosí o pomoc a hledá případné svědky nehody, kteří by přispěli k objasnění situace.

Nebezpečná křižovatka

Zármutek nad úmrtím otce čtyř dětí vyjádřil na sociální síti také starosta nedaleké obce Štvrtok na Ostrove Péter Őry: „Náš bývalý kolega a starosta náhle tragicky zemřel. Odpočívej v pokoji, Ottó. Upřímnou soustrast celé rodině, nemám v tuto chvíli slov.“ Citoval ho web Zoznam.sk.

Vedle toho nynější starostka obce Kvetoslavov Soňa Franková upozornila na nebezpečnost křižovatky, na které se smrtelná nehoda odehrála. Podle jejích slov jde o velmi frekventované křížení zejména v ranních hodinách a ke srážkám zde dochází téměř každý den.

Obec se podle ní stala doslova trychtýřem pro osobní a nákladní auta ze širokého okolí, která v místě projíždějí sjezdem ze silnice R7. „Kritickou je zejména inkriminovaná křižovatka ulic Hlavá – Senecká – Agátová, která je v dopravních špičkách přetížená. Situace se stále zhoršuje a je mi velmi líto úterní tragické nehody," dodala starostka s tím, že na nepřehlednost komunikace se opakovaně pokoušela upozornit úřady Trnavského kraje, avšak dosud marně. Mezi diskutovaná řešení podle ní patřil kruhový objezd nebo semafory.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry z Pardubic odhalily krutý detail neštěstí. Děti skočily přímo pod kopyta splašeného koně

Tagy: