Účastnice nelegálního večírku v centru Prahy: Chodím sem už dva týdny, covidu se nebojím

Rozhovor s účastníci nelegální party v Praze

Sto lidí objevila policie v nelegálním baru v centru Prahy. Televize CNN Prima NEWS hovořila i s účastnicí nelegální akce, cizinkou. Na dotaz, jak dlouho už klub navštěvuje, uvedla, že zhruba dva týdny. Policisté ji údajně z místa, kde se akce konala, propustili jako poslední.

„Říkala jsem jim, že máme svá práva, celá situace byla dost děsivá. Nakonec jsem z klubu vyšla jako poslední, asi kvůli tomu, že jsem si na ně otevírala pusu,“ uvedla mladá Francouzka. Navíc se podle ní nejednalo o první večírek v budově. Mladí se tam měli scházet poslední dva týdny.

Na večírku podle ní nikdo neměl roušku. „Byl to nelegální večírek, tak proč bychom měli mít roušku? Já jsem covid už prodělala, takže se nebojím,“ upřesnila s tím, že alkohol v baru tekl proudem.

Promyšlený systém organizátorů

Policejní akce skončila až v brzkých ranních hodinách, kolem třetí hodiny ráno byly však desítky lidí převezeny na služebnu. Přesný počet zadržených a podrobnosti procesu ujasní policisté během soboty.

Provozovatelé baru prostřednictvím instagramové stránky zvali zájemce o večírky do okolí Anenské ulice nebo na Anenské náměstí. Pořadatelé pak v desetiminutových intervalech procházeli ulicemi a oslovovali lidi. Kdo znal speciální heslo dne v angličtině, byl organizátory odveden a vpuštěn do baru.

Tagy:
CNN Prima NEWS Praha COVID-19 Praha nelegální párty nelegální bar účastnice chirurgická maska