Tragédie v Bílině: Zabili naši kamarádku, říkají sousedé. Policie měla zadržet přítele oběti

V Bílině byla zavražděna žena.

Vražda v Bílině

K závažnému násilnému trestnému činu museli vyjíždět policisté v Bílině. Podle informací CNN Prima NEWS tam měl zatím blíže neidentifikovaný muž zavraždit svou přítelkyni. Podezřelého policie po příjezdu na místo činu ihned zadržela. Další podrobnosti si ale vyšetřovatelé zatím nechávají pro sebe.

Jedna z klidných ulic v severočeské Bílině. Včera kolem páté hodiny večer tomu ale bylo jinak. Klid přerušil zvuk majáků záchranářských a policejních aut. V jednom z domů totiž měla být zavražděna žena. Policie pravděpodobného pachatele už zadržela, podle informaci CNN Prima NEWS se mělo jednat o jejího přítele. Podle místních byla žena velmi oblíbená a nekonfliktní.

Nikdo ze sousedů proto takovou smrt své známé nečekal. „Včera tady zabili naši kamarádku. Prý ji hodinu oživovali, on za ní normálně jezdil na návštěvy, nevím, co mu vrtlo v palici,“ uvedl soused ženy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Byl popletený, ale nikdy agresivní, nechápou sousedé. Z vraždy seniorky je podezřelý její muž

„Přijela státní policie, druhá státní policie, to vše během chvilky. Vzápětí přijeli kriminalisté a jednoho pána vyvedli, měl pouta na ruce a doprovázeli ho k autu, tak to jsem si už říkal, že je něco špatně,“ popsal situaci další ze sousedů Kamil Karička.

Co přesně se za zdmi domu odehrálo, zřejmě zatím s jistotou nevědí ani kriminalisté. Podezřelého muže čeká ještě několik výslechů.

„Zasáhlo nás to všechny, byla to ženská, která nebyla konfliktní, dokázala se zasmát,“ doplnil Karička. V dobrém na ženu vzpomínají i další sousedé. A nejen je zajímá, jaký mohl mít vrah motiv.

Policisté ale zatím nic bližšího nechtějí říct. Jak se nám podařilo zjistit, nikdo zatím nebyl obviněn. „Krajští kriminalisté se zabývají násilným trestným činem, ke kterému mělo dojít včera v odpoledních hodinách v Bílině, v souvislosti s tímto incidentem policisté zadrželi jednu osobu,“ uvedl mluvčí Policie ČR Ústeckého kraje Kamil Marek. Objasnit příčinu vraždy by měla pomoci i nařízená soudní pitva.

SLEDUJTE: Pražští policisté zasahovali v Táboritské ulici v Praze 3, kde došlo v rodině k násilnému trestnému činu. Na místě zemřela jedna žena

Tagy: