Byl popletený, ale nikdy agresivní, nechápou sousedé. Z vraždy seniorky je podezřelý její muž

Lidé z Podivína nemají rozumné vysvětlení pro tragédii, která se stala v jedné z bytovek.

Vraždou mezi seniorským párem se zabývají jihomoravští kriminalisté

Vraždou mezi seniorským párem se už několik týdnů zabývají jihomoravští kriminalisté. V jednom z bytů na Břeclavsku měl muž zabít svou manželku. Podle sousedů ji nejspíš usmrtil ve spánku, a žena se tak ani nemohla útoku bránit. Ani dva měsíce od vraždy není jasné, co devadesátiletého muže vedlo k tak hrůznému činu.

Na první pohled nenápadná bytovka nedaleko vlakového nádraží v Podivíně na Břeclavsku se stala během jedné květnové noci místem rodinné tragédie, pro kterou nikdo z obyvatel domu nemá rozumné vysvětlení. V jednom z bytů objevil soused bezvládné ženské tělo.

ČTĚTE TAKÉ: V Brně zasahovali těžkooděnci. Při bitce čtyř lidí byl zraněn cizinec, skončil v nemocnici

„Viděl jsem dveře otevřené, tak jsem vešel dovnitř. Okna byla zadělaná, což nikdy dřív neměli. Zavolali jsme kamarádku, vešli dovnitř a tam jsme ji objevili. Ležela na posteli, rozbitá. Naštěstí vedle bydlel doktor, který seznal, že paní byla mrtvá,“ řekl CNN Prima NEWS soused zavražděné ženy.

Devadesátiletý muž a jeho o dva roky mladší manželka si podle nájemníků užívali až do osudné noci spokojeného stáří. „Byl popletený, ale agresivní nikdy nebyl. Ona se o něho perfektně starala. Špatně slyšel, když třeba byli na zahrádce, zvyšovala hlas, proto, aby slyšel,“ popsala kamarádka a sousedka zavražděné ženy.

Soudní pitva brzy vyšetřovatelům ukázala, že seniorka nezemřela přirozenou smrtí a s velkou pravděpodobností na ní má hlavní podíl její manžel. Ten je i nadále v uzavřeném specializovaném zdravotnickém zařízení a kriminalisté stále neznají přesné okolnosti neštěstí.

„Zadali jsme několik znaleckých posudků, bohužel stále nemáme výsledky. Teprve na jejich základě stanovíme další postup,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Jihomoravského kraje Bohumil Malášek.

Právě znalecké posudky by měly ukázat, zda 90letý muž byl v době spáchání činu duševně zdravý, nebo zda jeho jednání ovlivnila nějaká psychická porucha.

Tagy:
policie vražda Brno senior CNN Prima NEWS seniorka soused Policie České republiky okres Břeclav Podivín