GALERIE: V dobrém i zlém: V ukrajinských krytech nachází útočiště i psi a kočky

Zatímco se v mnoha ukrajinských městech rozléhají varovné sirény, tisíce lidí jsou nuceny opustit své domovy a vyhledat úkryt. Spolu s nimi tak do krytů nepřicházejí jen děti, ale i zvířecí společníci.

Invaze Ruska přiměla obyvatele mnoha ukrajinských měst opustit domovy – někteří z nich se vydali rovnou na cestu pryč ze země, další vyhledávají útočiště v protibombových krytech. Spolu s nimi se do úkrytu vydávají i tisíce psů, koček a dalších domácích zvířat. Sociální média se plní záběry ze stanic metra a dalších míst, která nyní slouží jako místa, kde lidé nacházejí bezpečí před ruskou agresí.

„Ruští vojáci útočí na Kyjev. Místní úřady poskytují veškeré informace ohledně umístění krytů. Lidé jsou dovnitř bez okolků vpouštěni i se svými zvířaty,“ vysvětluje Kristina Tanchak, která našla útočiště v jednom z kyjevských krytů spolu se svými dvěma buldočky. „Je zde mnoho rodin s malými dětmi, mnoho lidí se zvířaty. Každý může dovnitř vstoupit bez problémů. Majitelé zvířat vychází ven, aby koupili krmivo.“

Tagy: