U Staroměstského náměstí hořelo. Pod Týnským chrámem vzplála střecha jednoho z domů

Hasiči zasahují na Staroměstském náměstí.

Požár na Staroměstském náměstí

Pražští hasiči zasahovali v pondělí odpoledne u požáru střechy domu v Celetné ulici v historickém centru města. Nedaleko Staroměstského náměstí likvidovali oheň vnitřkem budovy i z automobilových žebříků, hořelo podle nich ve střešním meziprostoru, uvedli na síti X. Nikdo nebyl zraněn, asi 20 lidí se evakuovalo. Policie uvedla, že podle prvotních zjištění vznikl požár nedbalostí při rekonstrukci domu. Výši škody zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

Na místo dorazili hasiči z pěti stanic a také policisté, kteří uzavřeli ulici pro veškerou dopravu, uvedla pražská policie na síti X. Kolem 15:00 hasiči na síti X oznámili, že plameny se už nešíří.

ČTĚTE DÁLE: Sledujte RADAR. Čeká nás ochlazení a deště. Podívejte se, kde udeří bouřky

Následně začali rozebírat střechu a hledat s pomocí termokamery skrytá ohniska. „Část jednotek se vrací zpět. Na místě zůstáváme na závěrečné dohašení a kontrolu. Hasičský vyšetřovatel šetří příčinu požáru a zjišťuje rozsah škod,“ dodali před 16:00.

Požárem se zabývají rovněž pražští policisté. „Podle prvotních zjištění požár vznikl nedbalostním jednáním při rekonstrukci domu, napsali na síti X.

Záchranná služba vyslala na Staroměstské náměstí speciální velkokapacitní vůz Fénix, posádku záchranářů a inspektora. Zasahovat zatím nemuseli. „Podle aktuálních informací v tuto chvíli na místě není nikdo zraněn, čekáme na další vývoj situace,“ sdělili záchranáři na síti X. „Evakuovaní jsou bez zranění,“ doplnila policie.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drama v pražském metru: Mladík vytáhl pistoli na jiného pasažéra, incident zachytily kamery

Tagy: