Sledujte RADAR: Čeká nás ochlazení a deště. Podívejte se, kde udeří bouřky

Mraky na jižní Moravě a na Vysočině v pátek podezřele vířily. (Ilustrační foto)

Počasí (10.6.2024 6:07)

Nadcházející týden bude v Česku ve znamení zatažené a oblačné oblohy. Po teplém začátku týdne se v Česku ochladí, rtuť teploměrů se bude nejčastěji pohybovat kolem 20 °C. Ve východní polovině země se mohou objevit deště i bouřky. O víkendu se ale teploty znovu dostanou až k 27 stupňům.

Během pondělí bude zataženo až oblačno. Na východě našeho území se mohou místy vyskytovat vydatnější srážky a ojediněle i bouřky. „Během odpoledne budou srážky ubývat. Severozápadní polovina Česka bude po většinu dne bez srážek,“ řekl v ve vysílání na CNN Prima NEWS meteorolog Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Josef Hanzlík. Denní teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 °C. Na severovýchodě a východě Česka bude chladněji, kolem 18 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Dlouhodobá předpověď na léto. Česko potrápí vlny veder, hrozí i různé nebezpečné jevy

V úterý bude polojasno až oblačno. Do Česka pronikne chladný vzduch od severozápadu, napsal ČHMÚ na sociální síti X. „Počasí už bude bez bouřek a odpolední teploty zůstanou mezi 17 až 21 stupni Celsia. Chladněji bude na jihovýchodě území, tady budou odpolední teploty jen 13 až 17 stupňů,“ dodal. Na jihu země se místy mohou objevit přeháňky. Ráno se na východě Česka ojediněle budou vyskytovat mlhy.

Nejnižší teploty v noci na středu se budou pohybovat mezi 12 až 8 °C, na západě klesnou až k 5 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí od 13 do 17 °C, v severozápadní polovině Čech se rtuť teploměru vyšplhá až ke 20 °C. Obloha bude oblačná až zatažená.

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, na severozápadě Česka i polojasno. V jihovýchodní polovině území se mohou místy vyskytovat přeháňky. Nejnižší noční teploty v noci na čtvrtek se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C. Přes den naměříme 20 až 24 °C.

V pátek bude polojasno až oblačno a začne znovu mírně oteplovat. Rtuť teploměru se bude přes den pohybovat mezi 20 až 24 °C. Večer bude v Čechách od západu přibývat další oblačnost.

„Od pátku se začne znovu mírně oteplovat a během víkendu se teploty znovu dostanou na 22 až 27 stupňům Celsia," napsal ČHMÚ na síti X. Nebe zůstane oblačné, srážek bude postupně přibývat a opět se mohou objevit i bouřky.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nejoblíbenější letní dovolená Čechů opět podraží. Kolik stojí drink nebo pizza v Chorvatsku?

Tagy: