Hasiči bojovali sedm hodin s požárem cihelny v Kadani. Byl zastaven i provoz vlaků

Hasiči ve čtvrtek po více než sedmi hodinách zcela zlikvidovali požár cihelny v Kadani na Chomutovsku. Zhruba 25 lidí hasiči z areálu vyvedli, jeden člověk se nadýchal kouře. Už po 18:00 byl požár prakticky uhašen a jednotky se postupně stahovaly, řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Zcela zlikvidován byl požár krátce před 21:00, uvedli hasiči na Twitteru. Příčinu požáru a výši škod zatím hasiči neoznámili.

Hořet začalo krátce před půl druhou odpoledne. Na místo se sjelo 16 jednotek. V podvečer platil třetí stupeň požárního poplachu. Dým se rozšířil nad celé město. Tajemník kadaňského úřadu Zdeněk Vaško řekl, že občané stejně jako zaměstnanci a obyvatelé nedalekého domova důchodců byli požádáni, aby nevětrali. „Informovala je městská policie megafonem, místní jsme informovali i přes mobilní aplikaci Česká obec,“ dodal tajemník.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie uprostřed lesa. Marka zaživa pohřbily kořeny stromu, zoufalá snaha o záchranu nevyšla

Kromě hasičů a policie vyrazili na místo také záchranáři, jejich mluvčí Prokop Voleník řekl, že se nikdo nezranil. Policie zjišťuje příčinu požáru. Hasiči na místě zasahovali z výškové techniky, před 17:30 požár lokalizovali. Úplně uhašen pak byl ve 20:49.

Událost ovlivnila také provoz vlaků, informoval mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda. Ve 14:45 byl provoz přerušen na trati Kadaň –⁠ Kadaň předměstí. Po 18:00 Správa železnic provoz obnovila.

Cihelna Kadaň se zaměřuje na tradiční výrobu cihel, dlažeb a šamotů. Založena byla v roce 1885.

Hasiči zhruba před týdnem řešili obrovskou tragédii, kdy při úmyslně založeném požáru stájí na Císařském ostrově v Praze uhynulo osm koní:

Tagy:
požár Ústecký kraj Hasičský záchranný sbor Kadaň okres Chomutov