Výherce z Náchodska se z pohádkové výhry neradoval dlouho. Cestou z kasina ho okradli

Bude konsolidační balíček působit proinflačně?

Okradený výherce

Dojmy z pohádkové výhry v herně vystřídala beznaděj. Výherce 500 tisíc korun z Náchodska totiž vzápětí na ulici obrali svědci jeho šťastné ruky. A nejen to – i když je policisté dopadli, peníze už stihli rozházet.

Štěstí v neštěstí měl 58letý muž na Náchodsku, kterému se během návštěvy kasina podařilo vyhrát půl milionu korun. Protože ale podnik neměl dostatek hotovosti k vyplacení, odnášel si šťastlivec domů v batohu zatím zhruba polovinu z výhry.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Psům hrozila krutá smrt. Muž zapékal do pamlsků jed na krysy a hřebíky, pohazoval je do trávy

Jeho neopatrnosti při odchodu měli ovšem využít dva další muži, kteří se ho rozhodli doprovázet ulicemi. Tam jejich počínání zachytil městský kamerový systém.

„Cestou se jej měli snažit zabavit hovorem a následně mu měl jeden z nich nepozorovaně otevřít batoh a peníze sebrat. Poté se dala dvojice na útěk. Policisté dvojici na základě šetření a výpovědí svědků ztotožnili a obvinili z přečinu krádeže,“ sdělila policejní mluvčí Lucie Konečná.

Dvojici, která má podle policie z minulosti na kontě pestré spektrum trestné činnosti, hrozí v případě prokázání viny až pět let za mřížemi. Získané statisíce korun stihla ještě před dopadením ke smůle původního majitele utratit.

Tagy:
peníze krimi zloději Lucie Konečná okres Náchod