Psům hrozila krutá smrt. Muž zapékal do pamlsků jed na krysy a hřebíky, pohazoval je do trávy

Stafordšírský teriér

Travič psů

Otřesný případ traviče, který se údajně snažil zlikvidovat psy ze svého okolí domu, vyšetřují ostravští policisté. Podle nich muž vpravil do kusů masa jed na krysy a navíc do nich zapíchal hřebíky. Návnady pak pohodil do trávy. Policisté ho už dopadli, hrozí mu pětileté vězení.

Psi mohli umírat v obrovských bolestech. Jed na krysy zapečený v mase jim mohl způsobit nepředstavitelné křeče. Hřebíky a špendlíky zase vnitřní krvácení. „Obviněný muž měl vše důkladně připravené, nejdříve měl do kousků masa vpravit jak hřebíky, tak jed na krysy, toto zapéct a následně měl návnady rozmístit před domem,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrůzný nález v mrazáku. Policisté objevili rozřezané tělo německého podnikatele

Muž dělal zřejmě všechno pro to, aby psi návnadu okamžitě snědli. Ve třech případech se to i stalo. Majitelé si však všimli, že jejich pes sežral podezřelou věc, a okamžitě běželi za veterinářem. „Bylo to pod balkonem. Měla průjmy, prostě jí bylo špatně,“ popsal majitel fenky. „Každý pes, který něco takového cítí, to většinou sežere, nestihnete to uhlídat,“ dodala další pejskařka.

„Muž u výslechu uvedl, že tím údajně chtěl vyřešit problém štěkajících psů,“ sdělila Michalíková. Redakce Krimi zpráv se snažila získat mužovo vyjádření, na otázku, proč se rozhodl trávit psy, ale odmítl odpovědět.

Pachatele nakonec usvědčily kamery a také pejskařka, která ho viděla a sesbírala návnady, které vyhodil. Za týrání zvířat mu hrozí pětileté vězení. Policisté upozorňují majitele psů, aby při venčení dávali na svá zvířata pozor. Pokud mají podezření, že jejich pes něco sežral, měli by s ním okamžitě navštívit veterináře.

Tagy: