Tajný ctitel popsal jménem své vyvolené rozhlednu a zastávku. Žena ho nahlásila policii

Vandalismus a obtěžování řeší policie na Rychnovsku. Tajný ctitel tam popsal rozhlednu a autobusovou zastávku vyznáními lásky se jménem své vyvolené. Kriminalisté poté zjistili, že ji neznámý amant bombarduje pokusy o setkání už přes půl roku.

„Láska mého života – Miluji tě – Zuzanna, kocham cie.“ Tři zamilované nápisy, které se objevily v pondělí 24. května na autobusové zastávce v Sedloňově i na zábradlí rozhledny ve Velké Deštné. Oznámení o práci sprejera přijali policisté v Dobrušce.

Pikantní ovšem je, že po jeho posledním činu zmíněné Zuzaně došla trpělivost a v ten samý den ohlásila, že jí neznámý nápadník už od konce října loňského roku přes sociální sítě vyznává lásku a zve ji na rande, čímž ji obtěžuje.

Přestože vytrvale odmítá jeho návrhy, on ji stále zahrnuje podobnými zprávami. Některé nápisy jsou přitom napsané bezchybně česky, zatímco ten na zastávce je polsky a jméno Zuzana uvádí se dvěma N.

„Zatím neznámý pachatel vyznává lásku nějaké Zuzaně tak, že posprejováním zastávky způsobil škodu za 20 tisíc korun a na rozhledně, kde popsal tři pole dřevěného zábradlí z modřínu, se škoda bude pohybovat okolo 10 tisíc korun,“ zhodnotila jednání pachatele mluvčí krajských policistů Iva Kormošová.

Policisté posprejování řeší jako trestný čin poškození cizí věci, za což hrozí až roční vězení. Druhý případ kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití a žádají veřejnost o pomoc. Kdo si všiml vandala při činu nebo by mohl poskytnout informaci vedoucí k jeho dopadení, ať prosím zavolá na linku 158 nebo kontaktuje jakoukoliv služebnu.

Tagy: