Z mostu na D1 se zřítil kamion. Vozidlo po pádu začalo hořet, řidič nehodu nepřežil

Z mostu na D1 se zřítil kamion.

Smrtelná nehoda na D1

Na dálnici D1 u Bělotína na Přerovsku v úterý ráno kamion prorazil svodidla, zřítil se z mostu a začal hořet. Jedenačtyřicetiletý řidič svým zraněním na místě podlehl. Dálnice je s opatrností průjezdná středním a levým jízdním pruhem. Na síti X o tom informovali olomoučtí hasiči. Podle krajského policejního mluvčího Libora Hejtmana je na vině zřejmě mikrospánek. V listopadu jde již o čtvrtou smrtelnou nehodu v Olomouckém kraji.

Nehoda se podle údajů policie stala před 4:30 na 310. kilometru D1 ve směru na Přerov. „Podle prvotního šetření jednačtyřicetiletý řidič jel od Ostravy směrem na Olomouc a pravděpodobně při jízdě usnul. Poté vyjel z dálnice vpravo, prorazil svodidla a spadl z mostu. Řidič při havárii bohužel zemřel. Přesnou příčinou a okolnostmi nehody se zabývají přerovští kriminalisté,“ informoval krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dvě děti se vážně zranily při nehodě na Chrudimsku. Řidiči podstoupili dechovou zkoušku

„Zasahujeme na D1 u Bělotína u dopravní nehody kamionu, který při jízdě prorazil svodidla a zřítil se z mostu. Po kolizi začal hořet. Požár jsme uhasili a z vozu jsme s dobrovolnou jednotkou vyprostili řidiče a zahájili resuscitaci. I přes snahu zasahujících skončila událost tragicky,“ uvedli na sociální síti X olomoučtí hasiči.

Úmrtí řidiče potvrdil také lékař záchranné služby. „Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin z proražené nádrže, nyní jej likvidujeme tak, aby nedošlo k ohrožení životního prostředí. Místo je s opatrností průjezdné středním a levým jízdním pruhem,“ dodali hasiči.

Během tohoto měsíce jde o čtvrtou tragickou nehodu v kraji. Naposledy zemřel v pátek minulý týden jednačtyřicetiletý chodec po střetu s nákladním autem na okraji Olomouce. Nehoda se stala v uzavřeném areálu v Týnecké ulici. Nehody si na silnicích v Olomouckém kraji od začátku letošního roku vyžádaly 16 životů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dálnici D35 na Hané uzavřel hrozivý karambol. K nehodě náklaďáku s dodávkou letěl vrtulník

Tagy:
nehoda hasiči havárie Bělotín HZS Olomouckého kraje Dálnice D1 okres Chrudim okres Přerov