Spanilá jízda svatebčanů v Německu skončila havárií. Pro novomanžele chvátala záchranka

Turecko-kurdská svatební oslava v Německu se změnila v tragédii, když na dálnici A39 nedaleko Wolfsburgu havarovala dvě vozidla z novomanželského konvoje. Pět lidí bylo vážně zraněno, a to včetně nevěsty a ženicha. Píše o tom deník Bild.

Jedno z aut svatebního konvoje, který celkově čítal padesát vozidel, se z dosud neznámých příčin srazilo s dalším. Obě vozidla v tu chvíli dostala smyk, převrátila se a skončila na kraji vozovky, uvedl deník Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Chytala psa v kukuřičném poli, v tom ženu vcucl kombajn. Záchranáři pro ni přiletěli vrtulníkem

V prvním voze svatebčanů byli tři lidé zraněni těžce a jeden lehce. Vážná zranění utrpěla i dvojice z druhého vozu. Záchranné složky, včetně zdravotníků a hasičů, dorazily okamžitě na místo a zraněné osoby byly převezeny do nemocnic.

Zasahující jednotky však podle policejní zprávy čelily nečekanému problému. Svatební hosté, kteří byli součástí konvoje, narušovali průběh záchranných prací. Někteří z nich zastavili svá auta přímo na dálnici, jiní se rozhodli otáčet vozidla a parkovat na protější straně silnice, přičemž část svatebčanů dokonce přebíhala přes všechny pruhy dálnice a přelézala středová svodidla. Toto chování nejenže zpomalovalo záchranné práce, ale také ohrožovalo bezpečnost všech účastníků, poznamenalo s odkazem na policejní zprávu zpravodajství SAT.1.

Policie musela zasáhnout a vydat několik příkazů k opuštění místa, protože někteří svatebčané se odmítali podřídit pokynům záchranářů. Bylo také nutné uzavřít dálnici v obou směrech, aby se zabránilo dalším nehodám. V důsledku dopravní zácpy způsobené uzavírkou došlo k dalšímu menšímu incidentu, při kterém byla lehce zraněna další osoba.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Opilý senior v Hradci cestou ze svatby naboural auto, pak ujížděl. Vše zachytila kamera

Tagy: