Smrt batolete a drogy ve školce v New Yorku. Majitelka zařízení měla s voláním sanitky váhat

Děti se ve školce předávkovaly fentanylem.

Zdrogované dítě ve školce

Čtyři batolata přišla v soukromé školce v New Yorku do kontaktu s extrémně silným a nebezpečným opiátem. Ročního chlapce se už nepodařilo zachránit, další dítě zůstává v kritickém stavu. Majitelka školky navíc zavolala záchrannou službu pozdě, píše web The New York Times.

Policisté v soukromé školce v Bronxu našli kilogram fentanylu položený na hrací podložce pro děti. Jeho stopy ale byly všude po místnosti, včetně dětských matrací a jídelního stolu, kde děti svačily. „Jen malý kousek, desetina velikosti nehtu, může zabít dospělého. Tak si představte, co to asi udělá s dítětem,“ přiblížil nebezpečí fentanylu starosta New York City Eric Adams na tiskové konferenci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Senior vyřešil běžný sousedský spor vraždou. Osmiletému synovi zastřelil otce před očima

Poté, co byla batolata droze vystavena, začala upadat do bezvědomí. Před tím, než majitelka školky Grei Mendezová zavolala záchrannou službu, telefonovala svému manželovi a bratranci. „Jeden ze spolupachatelů o několik minut později přišel do budovy. Dalších několik minut trvalo, než z něj zadním vchodem odešel se dvěma plnými taškami. A to všechno se dělo, zatímco děti ležely v bezvědomí a zoufale potřebovaly lékařskou pomoc,“ popsal právník Damian Williams podle webu The New York Times s tím, že mělo jít o pokus zakrýt, co se stalo.

„Všechny děti vykazovaly příznaky vystavení opiátům a nereagovaly. Dětem byl ve snaze zachránit život podán Narcan,“ řekl šéf detektivů newyorské policie Joseph Kenny s tím, že jde o lék používaný k zastavení účinků drog. Ročnímu Nicholasovi už ale nepomohl a lékaři ho v nemocnici prohlásili za mrtvého. V kritickém stavu je i další dvouletý chlapec a není jasné, jestli přežije.

„Obžalovaní otrávili čtyři děti a jedno z nich zabili, protože ve školce připravovali drogy k prodeji. Tedy v místě, kde by děti měly být v bezpečí, a ne obklopeny drogou, která je může v okamžiku zabít,“ popsal Williams. Šestatřicetiletá Grei Mendezová podle právníka nevěděla, že její manžel a jeho bratranec v budově mají drogy. Z mobilu ale vymazala přes tisíc esemesek, které si se svým mužem vyměnila.

Tagy:
New York Bronx batole droga Eric Adams Damian Williams