Senior vyřešil běžný sousedský spor vraždou. Osmiletému synovi zastřelil otce před očima

Edward Druzolowski zastřelil souseda.

Zastřelený zahradník

Sousedský spor kvůli stromům na zahradě skončil na Floridě smrtí 42letého Briana Forda. Senior Edward Druzolowski ho zastřelil poté, co soused údajně vstoupil při prořezávání větví na jeho pozemek. Při zahradní práci Fordovi pomáhal jeho osmiletý syn, který hrůznému incidentu přihlížel.

„Zastřelil jsem svého souseda,“ oznámil na tísňové lince 78letý Edward Druzolowski. Když policie přijela, vzdal se bez odporu a oznámil i důvod svého činu – vadilo mu, že soused na jeho pozemku prořezával stromy. „Mířil jsem na něj pistolí a snažil se ho vyhnat z mého pozemku, ale on šel dál směrem ke mně, blížil se, a tak jsem ho zastřelil,“ vysvětlil policii. V hovoru na tísňovou linku promluvila i Druzolowského manželka. „Myslím, že ho chtěl zastrašit, ale trefil ho,“ sdělila dispečerovi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Boskovické gymnázium v šoku. Z okna měl vyskočit jeden z žáků, na místě zasahuje policie

Druzolowski se svého souseda, otce tří dětí, údajně bál kvůli jeho špatné reputaci, nyní však za mřížemi skončil sám. „Nemůžete jen tak střílet lidi jen proto, že vstoupili na váš pozemek. Od toho máme policii. Musíte v takových případech zachovat rozvahu,“ konstatoval místní šerif Michael Chitwood. Muž čelí obvinění z vraždy. Na soud bude čekat ve vazbě, možnost propuštění na kauci mu soudce zamítl.

Otec zemřel synovi před očima

Ford stromy neprořezával sám, asistoval mu při tom jeho osmiletý syn. „Díval se, jak mu zastřelili otce, umřel mu přímo před očima, a zřejmě bude muset svědčit o tom, co se stalo,“ doplnil Chitwood. „Je moc smutné, že jeho život skončil takto. Zvlášť, když se snažil konat dobro,“ řekl novinářům starší syn oběti Brian.

Senior podle šerifa jednoznačně pochybil. „Jsem si jistý, že se u soudu bude bránit tím, že jednal v sebeobraně, protože je mu 78 let a má osteoporózu a bude tvrdit, že byl v ohrožení života. Ale já znovu opakuji, že se zachoval nesmyslně. Proč prostě rovnou nezavolal policii?“ nechápal šerif.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž pobodal svoji rodinu, chtěl z ní „vyhnat ďábla“. Kvůli psychické nemoci mu zmírnili trest.

Tagy: