Velká hokejová krádež: Zloděj rozzlobil fanoušky i Jágra. Ten vzal spravedlnost do svých rukou

Jaromír Jágr

Krádež figurek Jaromíra Jágra

V Kalifornii někdo ukradl osmnáct tisíc figurek s podobiznou hokejisty Jaromíra Jágra v dresu Pittsburghu. Případem se zabývá nejen policie, ale spravedlnost do vlastních rukou vzal i samotný Jágr, který se vydal umělé panáčky hledat.

Fanoušci hokejového Pittsburghu se už těšili na figurky s kývající se hlavou a podobiznou legendárního Jaromíra Jágra. Jenže neznámý pachatel jim radost zkazil.

ČTĚTE TAKÉ: Pocta Jágrovi. Pittsburgh vyvěsil jeho dres s číslem 68. Největší dík patřil rodičům

„Penguins oznámili, že zásilka s Jágrovými ‚bobbleheads‘ pro dnešní (čtvrteční) zápas byla cestou do Pittsburghu ukradena. Z toho důvodu nebudou rozdány na dnešním zápase, ale později,“ uvedl tým na sociální síti X.

Lidé z marketingu klubu několik dní dopředu zásobovali sociální sítě prezentací jedinečné hračky a využít dokázali i nešťastné situace. Poslední figurku měl totiž zamčenou v trezoru prezident obchodu Pittsburghu Kevin Acklin a udělal pořádnou reklamu: „Tak 18 tisíc jich bylo ukradeno, ale ty jednoho máš,“ žertoval s prezidentem obchodu Jágr. „Půjdu ho vrátit do sejfu,“ smál se Acklin.

Ukradeným kontejnerem s figurkami hokejové legendy se už zabývá kalifornská policie, která navíc bude mít velkého pomocníka. Slavnou osmašedesátku. „Připoutej se, zlato. Pojďme najít tvé kamarády!“ hlásá Jágr ve vtipném videu, ve kterém se vydává na stopu figurek.

Jágr je v těchto dnech v USA společně s kladenským obráncem Jiřím Ticháčkem, který dostal cestu do zámoří jako dárek za výkony v letošní extraligové sezoně. A v Pittsburghu s legendou oslavil jedno zajímavé výročí. Ve čtvrtek to bylo přesně deset let, co Jágr vstřelil tisící gól v rámci NHL, KHL, českých nejvyšších soutěží a reprezentace.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Soukalová se v tichosti zasnoubila. Už nemám tajemství, řekla na premiéře svého dokumentu

Tagy:
Jaromír Jágr figurky zloděj hokej sport Pittsburgh Penguins krádež bobbleheads Kevin Acklin