Velká rána pro televizní fanoušky: Hvězda seriálů Brooklyn 99 nebo Dr. House zemřela

Zemřel oblíbený herec Andre Braugher. Hvězda seriálů Brooklyn 99 nebo Dr. House podlehla ve věku 61 let krátké nemoci. Informaci pro CNN potvrdila jeho agentka Jennifer Allenová. Po Braugherovi zůstala manželka Ami Brabsonová, rovněž herečka.

„Andre byl hercem, jakým se všichni ostatní snažili být,“ uvedla podle CNN v prohlášení americká televize NBC. Právě ta odvysílala Brooklyn 99 – televizní sitcom z policejního prostředí, ve kterém Braugher zazářil. „Jeho výkony budou i nadále inspirovat další generace a bude nám nesmírně chybět,“ dodali zástupci NBC.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela hudební ikona Zahara. Bylo jí pouhých 36 let, vysloužila si desítky ocenění

Po oblíbeném umělci truchlí i jeho herečtí kolegové. „Nemůžu uvěřit, že jsi odešel tak brzy. Je mi ctí, že jsem tě mohl znát, smát se s tebou, pracovat s tebou a že jsem směl osm nádherných let sledovat tvůj nenahraditelný talent. Tohle bolí. Opustil jsi nás příliš brzy,“ napsal na sociální sítě jeden z nich, Terry Crews. S Braugnherem se setkal před kamerou při natáčení Brooklynu 99.

Účinkování v úspěšném seriálu nebylo vše, co Braugher za svůj život stihl. Hrál ve filmech, seriálech, ale také v divadle. Do povědomí filmových fanoušků se dostal především rolí vojáka ve filmu Sláva (Glory) z roku 1989.

Následovaly snímky Prvotní strach (Primal Fear), Dlouhá jízda (Get on the bus) nebo sci-fi thriller Frekvence (Frekvence). Za svou práci byl jedenáctkrát nominován na cenu Emmy, dvě nominace proměnil, informovala CNN.

MOHLO VÁM UNIIKNOUT: Zemřel herec a dabér Ladislav Županič. Hlas propůjčil Eastwoodovi a dalším hvězdám

Tagy:
nemoc NBC herec Brooklyn Cena Emmy Dr. House Terry Crews Ladislav Županič Brooklyn 99 Andre K. Braugher