Zemřela hudební ikona Zahara. Bylo jí pouhých 36 let, vysloužila si desítky ocenění

Zemřela jihoafrická zpěvačka Bulelwa Mkutukana známá pod uměleckým jménem Zahara. Teprve 36letá umělkyně strávila poslední chvíle života v nemocnici, kde byla kvůli problémům s játry. Dříve bojovala se závislostí na alkoholu a stala se obětí násilí na ženách, na které ve svých písních upozorňovala. Smutnou zprávu přinesla BBC s odkazem na vyjádření ministra sportu a kultury Jihoafrické republiky Ziziho Kodwy.

Rodina zpěvačky zatím oficiálně o její smrti neinformovala. Před měsícem však potvrdila, že Zahara skončila v nemocnici, a vyzvala její fanoušky, aby se za ní modlili. Kodwa na sociálních sítích prohlásil, že vláda byla v kontaktu s příbuznými.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel legendární kytarista Jeffrey Foskett. Po desetiletí vystupoval s kapelou Beach Boys

„Upřímnou soustrast Mkutukanovým a hudebnímu průmyslu. Zahara a její kytara měly neuvěřitelný a trvalý vliv na jihoafrickou hudbu,“ napsal ministr.

Zahara stihla za svůj život vydat pět alb, která jí přinesla desítky ocenění, včetně těch mezinárodních. Do povědomí se dostala díky desce s názvem Loliwe vydané v roce 2011.

Nebyla pouze interpretkou, ale i autorkou písní, ve kterých promlouvala o násilí na ženách v JAR, které sama zažila. V roce 2019 se Zahara svěřila se svým bojem se závislostí na alkoholu, informovalo BBC.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zemřel herec a dabér Ladislav Županič. Hlas propůjčil Eastwoodovi a dalším hvězdám

Tagy: