Velký herec a komplikovaná duše, osudově mě ovlivnil. Na Lichého vzpomínají blízcí

Herec Norbert Lichý zemřel v 59 letech.

V 59 letech zemřel herec Norbert Lichý

Krátce po oznámení smutné zprávy o smrti herce Norberta Lichého se začaly na sociálních sítích objevovat stovky dojemných vzkazů. Pavla Morysová, která působí jako zpěvačka v Národním divadle moravskoslezském, by bez něj podle svých slov nikdy nedělala to, co dělá. „Velký herec a komplikovaná duše,“ napsala o uměleckém kolegovi na sociální síti X.

„Strávili jsme spolu téměř dva roky života. Ten můj ovlivnil osudově – jak osobně, tak hlavně profesně. Bez něj bych nikdy nedělala to, co dělám. Velký herec a komplikovaná duše. Pane bože… RIP, Bertíku,“ napsala na sociální síti X Morysová. Na Instagramu na bývalého kolegu zavzpomínala i herečka Kristýna Leichtová.

O veselou historku s Lichým se podělil herec Josef Kubáník. „Hráli jsme spolu ve filmu Klíček. On byl zlý policajt, já hodný policajt. Kostymérky nás oblékly, čekali jsme na auto a Bert na mě mrkl: ‚Jdem na panáka.‘ Ale protože nejbližší stánek byl na nádraží, tak jsme šli tam, rovnou k hloučku popíjejících bezdomovců. Když jsme byli pár metrů nadosah, pomalu se začali rozestupovat, protože tušili problém. Myslím, že dodnes nechápou, že k nim přišli dva policisté a ten tlustý povídal: ‚Dva rumy. A na zdraví, chlapi!‘ Tak, Berte, teď si dám ruma sám. Na Tebe,“ napsal na Instagramu.

Význam Lichého pro ostravskou kulturu vyzdvihl i primátor města Jan Dohnal (ODS). „Ostrava dnes obdržela velmi smutnou zprávu. Opustil nás vynikající herec a hudebník Norbert Lichý. Jeho talent a oddanost umění obohatily nejen ostravskou kulturu, ale srdce nás všech. Věnujeme naši úctu jeho památce a vyjadřujeme nejhlubší soustrast rodině. Odpočívejte v pokoji, Norberte. Vaše Ostrava na vás myslí,“ napsal na Facebooku.

Zesnulého umělce na sociální síti X ocenil i ministr kultury Martin Baxa (ODS). „Byl naprosto nezaměnitelný a svůj. Vždy si ho budu pamatovat z filmu Lidice,“ napsal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaké byly poslední dny a chvíle zesnulé Jany Hlaváčové? Vážnou nemocí netrpěla, říká dcera

Tagy:
smrt kultura herec vzkazy Norbert Lichý Národní divadlo moravskoslezské Pavla Morysová