Jaké byly poslední dny a chvíle zesnulé Jany Hlaváčové? Vážnou nemocí netrpěla, říká dcera

Jana Hlaváčovou před kamerou ztvárnila desítky nezapomenutelných rolí.

Chystaný pohřeb herečky Hlaváčové

Národem milovaná herečka Jana Hlaváčová z pozemského světa odcházela podobně jako její životní láska, herec Luděk Munzar, s nímž v manželství prožila přes padesát let. Oba se dožili stejného věku, pětaosmdesáti let, zemřeli v lednu, obklopeni svými nejbližšími. Jaké byly její poslední chvíle?

Jana Hlaváčová poslední roky strávila v ústraní, na veřejnosti se neobjevovala. Nezúčastnila se ani posledního rozloučení se svým milovaným manželem, hercem Luďkem Munzarem, který zemřel před pěti lety. Přestože se spekulovalo o tom, že trpí Parkinsonovou nebo Alzheimerovou chorobou, dcera Barbora Munzarová uvedla, že se tyto informace nezakládají na pravdě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jedna z dcer Jany Hlaváčové je slavná herečka, druhá má překvapivé povolání

„Žádné velké choroby, co se píšou, se nekonají. Myslím, že jí prostě jen došly baterky. To její pracovní zapřažení bylo tak velké, že najednou organismus řekl: A dost! Takže je doma, je v pořádku, ona si tak vlastně zalezla, už nechce nikam vycházet,“ prohlásila v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Nejraději luštila křížovky a sledovala televizi

Hlaváčová žila v domě právě se svou dcerou Barborou a jejím manželem, hercem Martinem Trnavským, kteří se o ni obětavě a s láskou starali. „Spíš pro můj klid mám u ní také paní pečovatelku, kdyby se náhodou cokoliv stalo, aby měla někoho po ruce, kdybych nebyla doma,“ prozradila ještě dcera.

Jana Hlaváčová do poslední chvíle nejraději luštila křížovky a dívala se na televizi. Pravidelně ji také navštěvovaly bývalé herecké kolegyně, Jana Boušková s Taťjanou Medveckou, s kterými si vždycky ráda popovídala.

Na poslední setkání se zesnulou legendou českého filmu, divadla a dabingu pro CNN Prima NEWS zavzpomínal režisér Zdeněk Troška. „Když jsem s její dcerou Bárou natáčel pohádku, byl jsem párkrát u nich doma, a tak jsem šel paní Janu pozdravit. Nemohla už bohužel chodit, ale vypadala báječně, měla dobrou náladu, usmívala se, byla velmi milá, vtipná, prostě úžasná. Moc rád na to setkání vzpomínám.“

Tagy: