Medvěd zranil dva lidi v Liptovském Mikuláši. Řádil v ulicích města, ukazují záběry

Medvěd hnědý je mrštný predátor

Medvěd v Liptovském Mikuláši

Po ulicích Liptovského Mikuláše pobíhá medvěd. Pro TASR to potvrdila žilinská krajská policejní mluvčí Zuzana Šefčíková. Na výskyt zvířete v ulicích slovenského města upozornili v neděli okolo poledne obyvatelé na sociálních sítích, informují regiony.sk. Podle informací webu medvěd zranil dvě osoby.

„Máme nahlášené dvě lehce zraněné osoby při vědomí. Jedna z nich je zraněna po střetu s medvědem,“ potvrdilo Operační středisko záchranné zdravotnické služby pro regiony.sk. Město na své oficiální stránce na Facebooku informovalo, že jsou nyní občané mimo ohrožení. Na místo byl přivolán zásahový tým na odchyt zvířete.

ČTĚTE TAKÉ: Mrtvou ženu našli v rybníce v Drahňově. Byla bez podprsenky a s provazem na krku, líčí svědci

https://liptov112.sk/medved-v-centre-liptovskeho-mikulasa/

Posted by Liptov112.sk on Sunday, March 17, 2024

Ve městě zasahují policisté a hasiči. Místní medvěda viděli na nábřeží i v okolí nákupního centra. Odtud si to měl namířit směrem k městské části Ploštín, uvádí Nový Čas.

„Na základě volání na tísňovou linku jsme vyslali dvě sanitky RZP do centra města, kde se má medvěd pohybovat. Byly nahlášeny dvě zraněné osoby. Záchranáři na místě ošetřili a následně převezli do nemocnice v Liptovském Mikuláši 49letou ženu s poraněním ramene a 72letého muže s otevřenou ranou hlavy. Na místě jsou hasiči, policisté, zásahový tým a Slovenský myslivecký svaz,“ uvedli na Facebooku slovenští záchranáři.

Po sociálních sítích se mezitím šíří záběry, jak medvěd pobíhá po městě. Jeden z uživatelů sdílel na Facebooku video, na kterém je vidět, jak medvěd proběhne přímo kolem auta.

Aktuálně Liptovský Mikuláš 😳😳😳🐻🐻🐻🐻

Posted by Milan Wafc Czaker on Sunday, March 17, 2024

Na dalším videu je pak vidět, jak medvěd běží po chodníku jedné z ulic a následně zaútočí na kolemjdoucího muže.

Posted by Dusan Belan on Sunday, March 17, 2024

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily útoku medvěda v Tatrách. Obětí je mladá žena. Šelmu musel zahnat policista střelbou

Tagy:
medvěd policie Facebook obchodní centrum Tatry Ploštín