Z Karlova mostu až do Bratislavy. Red Bull se chlubí spotem pro svou formuli

Formule Red Bullu na Karlově mostě

Výměna kol u formule (zdroj: CNN Prima NEWS)

Kontroverzní dubnový přejezd formule po Karlově mostě je nyní k vidění v reklamním spotu firmy Red Bull. Pilot závodního vozidla v něm obráží nejen významná místa v Praze, ale také vinice na Moravě. Reklamní video, které firma na energetické nápoje zveřejnila v úterý, končí u Bratislavského hradu.

Red Bull v posledních měsících natáčel na několika místech v České republice a na Slovensku, výsledkem je sedmiminutové reklamní video. Kromě Karlova mostu, kde překvapila nejednoho kolemjdoucího, se formule ve videu objevuje také u Pražského hradu. V dalších záběrech krouží kolem sochy Franze Kafky poblíž Národní třídy.

Následně se děj přesouvá na Moravu, kde závodní vůz jede vinicemi a míjí lidi v tradičních moravských krojích. Na Slovensku se pak formule objevuje mimo jiné v bratislavských ulicích, přejíždí přes Starý most přes Dunaj a nakonec zastaví u Bratislavského hradu. Dle popisku na Youtube měl formuli řídit legendární pilot David Coulthard, byť se ve videu objeví až na konci.

Pro mnohé ale bude vrcholem videa kaskadérský kousek akrobatického letadla, které řídí vítěz série mezinárodních závodů Red Bull Air Race Martin Šonka. Letoun se k formuli připojí pod Tatrami a  vznáší se těsně nad kokpitem závodního vozidla. Ve videu se mihnou i biatlonistka Markéta Davidová či slovenský rapper Rytmus.

Formule se na Karlově mostě objevila 21. dubna a její přítomnost vzbudila na jedné straně obdiv a na druhé nesouhlas části veřejnosti. Pražská radní pro kulturu Hana Třeštíková (Praha sobě) tehdy webu iDNES.cz řekla, že magistrát s průjezdem nesouhlasil, ale že se firma Red Bull zřejmě dohodla s vedením městské části Praha 1, kde se most nachází.

Radní pro majetek Jan Chabr (TOP 09) pak sdělil, že natáčení odsouhlasil poté, co mu dala zelenou Praha 1 i památkový ústav. Ze žádosti firmy podle něj ale nebylo patrné, že se chystá na mostě průjezd formule, a Red Bull rovněž uváděl, že bude natáčet film, a nikoliv reklamní spot. Dodal, že pokud by pravý účel vedení magistrátu vědělo předem, akci by nepovolilo.

Spot z České republiky a Slovenska je součástí série firmy Red Bull, která k propagaci svého týmu formule 1 natáčí videa z různých zemí. Závodní vozy při nich projíždí místní přírodou či kolem nejznámějších historických památek. Předchozí reklamní videa společnost natáčela například v Indii, Argentině, USA, Švýcarsku či Dánsku.

Tagy: