Darovat víno se dá i stylově! Pusťte se do výroby netradičního obalu

Omrzely se vám dárkové tašky a krabičky? Pak vás tento návod zaručeně uchvátí. Víno totiž budete moct darovat ve stylové dřevěné bedýnce, která pojme i skleničky, je přenosná a bude sloužit i jako dekorace.

Na výrobu si připravte:

  • dřevěnou bednu
  • prkno
  • úchytku
  • spojovací materiál – vruty

Nejprve je potřeba si prkno i dřevěnou bedýnku očistit. Použijte brusku a všechny plochy i hrany důkladně vyhlaďte.

Vnitřní prostor bedny si pečlivě rozměřte, aby tam lahve byly pravidelně rozmístěné.

Z prkna si nařežte hranolky. Očistěte je brusnou houbičkou. Budou tvořit přepážky mezi jednotlivými lahvemi. Pak budete potřebovat ještě prkénko na délku přední strany bedny. To zajistí, aby lahve nevyklouzly ven.

Další prkno, které se musí vejít délkou do bedýnky, bude tvořit věšák na skleničky. Nejprve si do něj vyvrtejte kulaté otvory blíže k jedné straně prkna. Pak pomocí pilky vyřízněte ještě drážky – do těch se musí vejít noha od sklenic. Všechny hrany pak začistěte brusnou houbičkou.

Teď je třeba všechny dílky přivrtat k bedně. Otvory si nejprve předvrtejte. Vyhnete se pak tomu, že by vám mohla bedna prasknout.

K bokům prkna s otvory na sklenice připevněte ještě dvě prkýnka tak, aby se dalo zavěsit na horní část bedny. A opět připevněte vruty.

Na horní hranu přišroubujte madlo. Umístěte ho hezky doprostřed. Pak už jen zavěste sklenice, vložte lahve s vínem a vystelte dřevitou vlnou, aby držely na svém místě a necinkaly. A můžete vyrazit se stylovým dárkem.

Tagy:
víno výroba DIY sklenice bedna na víno výroba bedýnky