Virtuální předehra Evropské ligy: SK Slavia Praha remizovala s Leverkusenem

Trendem poslední doby se staly virtuální podoby zápasů. Tento trend se zdaleka nedrží pouze v domácích vodách, velmi časté jsou i mezinárodní virtuální utkání. Jedno takové má za sebou i pražská Slavie.

SK Slavii Praha již delší dobu reprezentuje Martin 'kobby' Strnad, ke kterému se před několika týdny přidal Jakub 'CptKubajz' Pudil. Oba tyto hráči byli v posledních měsících na domácí scéně opravdu vidět. V první Víkendové lize v nové FIFĚ 21 si status Verified za rank Elite 1 vybojoval Kobby, v té druhé si premiérový úspěch připsal na své konto CptKubajz. Kromě tohoto úspěchu dosáhl také na 41. místo ve světovém žebříčku, což se mu povedlo především díky neporušené šňůře víkendových vítězství. „Dnešním dnem se mi splnily další pomyslné ‚milníky' v mé FIFA kariéře,“ okomentoval na sociálních sítích nadějný hráč svůj úspěch. Aby toho o víkendu neměl málo, střihl si ještě účast v Paddock lize, kde se mu podařilo vybojovat třetí místo.

Oba talentované hráče jsme viděli také ve včerejším mezinárodním zápase. Virtuální fotbalisté vyzvali esportového reprezentanta německého klubu Bayer 04 Leverkusen Kaie 'Deto' Wollinema na předzápas dnešního fotbalového utkání. 32letý hráč Leverkusenu působí na scéně už dlouhé roky, pro domácí reprezentanty tak byl opravdovou výzvou. Za první dvě Víkendové ligy něměcký hráč ve FIFA 21 uhrál skóre 57-3, díky čemuž se dostal na pořadí lehce za TOP 200. České duo prokázalo v souboji své kvality. Martin "Kobby" Strnad porazil německého hráče 6:2 a Jakub "CptKubajz" Pudil v boji padl, avšak až v prodloužení 1:3. Celkové skóre tak skončilo remízou 1:1.

Podobný zápas, jaký odehrála pražská Slavie, mají už týden za sebou jejich rivalové ze Sparty. Ti se na úvod skupinové fáze Evropské ligy postavili francouzským reprezentantům Lille OSC, na které ve třech zápasech nestačili těsně 1:2. Sparta tento týden hraje s AC Milan a při této příležitosti se další přátelské utkání odehrávat nebude, takže pro tento týden český prapor ve virtuálním fotbalovém světě hájil pouze klub z Vršovic.

Tagy:
esport SK Slavia Praha FIFA fotbal Evropská liga Bayer Leverkusen virtuální fotbal Lille OSC Leverkusen AC Milan předehra Bayer 04 Leverkusen