Vláda by si měla najmout Máňu, která bude její kroky vysvětlovat, myslí si komentátor

Kolář a Balšínek

Kolář a Balšínek o Síkelovi

Šéfredaktor Týdeníku Echo24 Dalibor Balšínek a komentátor MF Dnes Petr Kolář ve vysílání CNN Prima NEWS kritizovali zmatečná vyjádření ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely. Ten v neděli sdělil, že se zastropování cen energií nebude vztahovat na celou spotřebu domácnosti, v pondělí to však prostřednictvím rezortu vyvrátil s tím, že definitivně rozhodne vláda. Podle Koláře by si Fiala a spol. „měli najmout nějakou Máňu“, která vše jasně vysvětlí.

Balšínovi se komunikace vlády s veřejností nelíbí. „Je to pokračování série nešťastných vyjádření a je naprosto evidentní, že ji v případě řešení energetické krize nezvládá. Vypadalo to, jako kdyby se vládní koalice dopouštěla volebního podvodu. Naštěstí to ministr průmyslu a obchodu odvolal. Ale to, co řekl, je nepochopitelné,“ uvedl šéfredaktor.

Také Kolář se domnívá, že by vláda měla svou komunikaci zlepšit. „Kandidáti vládních stran do Senátu ve druhém kole panu Síkelovi určitě poděkují za to, že jim v kampani ‚helfnul‘ . Vláda by měla najmout nějakou Máňu, která by konečně vysvětlila, co je směroplatné,“ konstatoval.

Dalibor Balšínek a Petr Kolář komentovali také výsledky komunálních voleb. Celou debatu najdete v úvodním videu.

Tagy:
komentátor Petr Kolář energetika Dalibor Balšínek Jozef Síkela Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky