Rytmus o dramatickém útěku z ohně: Na podvozku se odrážely plameny, měl jsem jen pár vteřin

Patrik Vrbovský, alias Rytmus, byl hostem studia CNN Prima NEWS

Rytmus: Nechci teď zviditelňovat syna, co když nebude chtít být slavný

Ozval se zvláštní výbuch pod autem a ve tmě se rozzářily plameny. Přesně tak začal nepříjemný zážitek Patrika Vrbovského alias Rytmuse, když se v únoru vracel z vystoupení v Praze domů do Bratislavy. Od možného uhoření v autě ho v tu chvíli dělily minuty. Přesto nezpanikařil a na volnoběh dojel vozem ke krajnici. „Do pár minut zůstal z Defendera vrak,“ popsal slavný rapper v exkluzivním vyjádření pro CNN Prima NEWS. V současnosti je hlavně rád, že jel v autě tehdy právě on, a ne jeho manželka se synem.

Jak vlastně došlo ke shoření vašeho auta, co bylo příčinou?
Podle vyjádření pověřeného kontrolního pracovníka byla uvedena technická závada.

ČTĚTE TAKÉ: Sebestředný Rytmus je minulostí, říká Vrbovský. Prozradil, co je pro něj teď na prvním místě

Můžete popsat, co se dělo? Jak rychlé to bylo?
Během cesty po dálnici D1 Praha-Bratislava mi vybuchlo něco v podvozku, načež se za jízdy vypnul motor. Ve tmě se z podvozku odrážely plameny, takže jsem měl pár vteřin nato, abych setrvačností v plném provozu mezi auty a kamiony nezůstal v prostředku dálnice, ale nějak se dostal na volnoběh ke krajnici. To už jsem měl kouř v interiéru, praskaly plasty a byly slyšet různé rány, jako bouchání pneumatik a podobně. Měl jsem pár vteřin na to vzít, co jsem měl po ruce, protože oheň se šířil extrémní rychlostí. Do pár minut zůstal z Defendera vrak.

Kdo vám v té situaci pomohl? Byli ostatní řidiči ochotní?
Ano, někdo zastavil, zavolal policii a hasiče. Nepamatuji si kdo, byl jsem v šoku.

Kvůli čemu jste vydal video s požárem na vašich sociálních sítích až teď?
V prvé řadě jsem to chtěl řešit se společností, od které jsme auto koupili. Časem se tato informace dostala i k novinářům a byl jsem vícekrát konfrontován, jestli je to pravda. Stále ale probíhala komunikace mezi prodejcem a námi, kterou dnes vnímám jako natahování času. Proto jsem se po dalším tlaku médií rozhodl vyjádřit, aby nevznikaly konspirace.

Bude se nehoda ještě nějak řešit, prošetřovat, nebo je to uzavřený případ?
Apelovali jsme na prodejce, aby dal zkontrolovat celou šarži Defenderů a prošetřili to, abychom informovali lidi. Ústně jsme dostali potvrzeno, že se jednalo o chybu tohoto konkrétního auta.

Říká se, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Vy jste měl s rodinou náročný začátek roku. Nejprve vloupání do domu, následně tato havárie. Jak se za tím obdobím nyní ohlížíte?
Všechno špatné je pro něco dobré. Manželce jsem koupil nový Mercedes GLS a z domu jsem udělal pevnost, do které se někdo cizí jen tak nedostane. Takže jsem vděčný za každou lekci.

Byla to lekce i v tom smyslu, že byste teď na něco myslel, když nastupujete do vozu?
Ne, protože tím si člověk leda něco přivolá. Mám přirozenou pokoru a nevěřím už značce Land Rover. Měl jsem možnost jezdit v různých značkách od Mercedesu, BMW, Audi atd. A Land Rover je po mých zkušenostech nejkazovější auto. Konkrétně Defender po této zkušenosti asi nemusím komentovat.

Tagy:
Audi Land Rover podvozek Patrik Vrbovský Rytmus Dálnice D1 katastrofy, nehody a mimořádné události