Češka při řádění hurikánu přišla o prsty. Kosti mi čouhaly z rukou a hodiny jsem trpěla, řekla

Pro české manžele to měla být dovolenková idylka, těžce se však zvrtla. Začátkem týdne se Mexikem prohnal ničivý hurikán Beryl, v jehož důsledku žena přišla o tři prsty. Kvůli řádění živlu se do nemocnice dostala až po několika protrpěných hodinách, popisovala na sociálních sítích.

Tereza a Michal Machařovi trávili dovolenou v Mexiku. V zemi však udeřil hurikán Beryl, který zasáhl i jejich hotel. Když živel začal rozbíjet okna a prosklené stěny, dvojice se rozhodla přesunout do bezpečnějších prostor – k dalším ubytovaným Čechům v nižších patrech, s kterými se manželé na místě poznali.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie v Hodoníně. Policisté vyšetřují úmrtí v rodinném domě, předcházelo mu napadení

„Čekala jsem na manžela u dveří, ale než za mnou doběhl, tak se balkonové okno rozletělo na střepy, létaly tam tyče a mě v tu chvíli nenapadlo nic jiného, než otevřít dveře,“ líčila Tereza dramatické momenty na Facebooku. „Chytla jsem je, ale bohužel i ze shora, protože byly v důsledku větru hodně těžké. Než se manžel otočil, tak mi ruku přicvakly a projely futry,“ řekla ve videu.

„Do půlky mi to amputovalo dva prsty, u třetího jsme to s jistotou nevěděli, všude byla spousta krve,“ řekla. „Koukaly mi kosti z rukou. Trpěla jsem tři hodiny v bolestech,“ sdělila s tím, že kvůli hurikánu nebyl možný převoz do nemocnice. Pak si postěžovala i na vedení hotelu. „Neřešili to, asi neočekávali, že hurikán může být tak silný, nebo že by z toho mohl být nějaký průser,“ podotkla ve videu.

Když se počasí uklidnilo, pro Terezu konečně přijela sanitka. Ve chvíli, kdy dorazila do nemocnice, na pár čekala další rána. Před jakýmkoliv vyšetřením personál po Češích údajně požadoval 50 000 dolarů (přes jeden milion korun). „Jako první je zajímalo, aby Michal zaplatil,“ pronesla. Michal začal obvolávat pojišťovny, jedné z nich se pak podařilo s nemocnicí usmlouvat částku na 1 600 dolarů, tedy asi 37 000 korun.

Žena absolvovala operaci, při které jí lékaři amputovali tři prsty. „Míša ten prst našel, snažil se ho uschovat, aby ho mohli našít zpátky, ale po dvanácti hodinách už to nešlo,“ popisovala v slzách.

Manželům se již podařilo vrátit do Čech. „Zdaleka tím nic nekončí. Manžečina ruka potřebuje další zákrok chirurga a následnou péči. Budeme ale konfrontovat hotel a žádat náhradu,“ dodal Michal pro Blesk.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hurikán Beryl pustoší Karibik. Sílu živlu na vlastní kůži pocítil reportér CNN, ukazuje video

Tagy:
zranění Mexiko hurikán amputace prsty Česko hurikán Beryl katastrofy, nehody a mimořádné události