Výstava a online aukce uměleckých děl

Pestrou a kvalitní kolekci výtvarných děl od 19. století až po současnou tvorbu nabídne výběrová online aukce, která proběhne od 2. do 22. září na artslimit.com. Kromě uměleckých děl se představí i atraktivní sběratelské předměty jako jsou například hodinky Patek Philippe, Rolex, Prim nebo módní doplňky Hermès, Chanel a Dior.

Umění devatenáctého století bude reprezentovat tzv. Haushoferova krajinářská škola včetně Antonína Waldhausera, Václava Kroupy, Aloise Kirniga nebo Bedřicha Havránka. Z tvorby žáků slavného ateliéru Julia Mařáka bude k vidění několik děl z různých tvůrčích období Františka Kavána, ale také práce Aloise Kalvody, Josefa Ullmanna, Jana Honsy, Stanislava Lolka či Oty Bubeníčka. Dále v aukci nebudou chybět práce českých Pařížanů Luďka Marolda a Václava Brožíka.

Česká moderna bude zastoupena významnými jmény jako Václav Špála, Emil Filla, Jan Zrzavý, Rudolf Kremlička či Otakar Kubín. Z umění druhé poloviny 20. století se představí výrazné osobnosti jako Vlastimil Beneš, Ota Janeček, Josef Jíra nebo Alena Kučerová. Sochařská tvorba bude prezentována plastikami Josefa Mařatky, Evy Kmentové, Jana Kutálka a Olbrama Zoubka.

Zajímavým zpestřením aukční kolekce je nabídka vzácných sběratelských předmětů jako je stříbrná brož „Květ růžového kaštanu“ od Hanuše Lamra, kterou vynesla v den vyhlášení výsledků prezidentských voleb první dáma Eva Pavlová. Dalším výjimečným modelem je limitovaná edice Calatrava Officer od značky Patek Philippe, která byla vydána při příležitosti 150. výročí založení tohoto slavného hodinářství. Pozornosti neujde ani i tvídový kostým Chanel, který vznikl v době působení věhlasné módní ikony Karla Lagerfelda.

Všechny aukční položky budou po dobu online aukce vystaveny v prostorách Galerie KODL, Národní 7, Praha 1. Ve čtvrtky 5., 12. a 19. září se od 16 hodin uskuteční komentované prohlídky pro veřejnost. Aukce se bude uzavírat 22. září od 14 hodin na artslimit.com.

Tagy:
dražba kultura umělecké dílo výtvarné umění Julius Mařák František Kaván Alois Kalvoda umění a zábava umění, kultura, zábava a média Antonín Waldhauser Václav Kroupa Bedřich Havránek Josef Ullmann Jan Honsa