Mazání zpráv i reakce pomocí emotikonů. WhatsApp čekají nové funkce, jaké to jsou?

Sociální síť a chatovací aplikace WhatsApp přichází s překvapivými novinkami. Aplikace například umožní uživatelům reagovat na zprávy pomocí emotikonů či spustit skupinové hovory. Lidé by se měli už v následujících týdnech dočkat i dalších aktualizací. O jaké půjde?

„Pro správce jsme vytvořili možnost mazat zprávy odeslané od kohokoli ze skupiny a řešit tak chybné nebo problematické zprávy,“ přiblížil jednu z aktualizací CEO WhatsAppu Will Cathcart.

Kromě toho také uživatelé budou moci využívat emotikony jako způsob reakce na konkrétní zprávu. „S radostí oznamujeme, že do aplikace WhatsApp přicházejí reakce se všemi emoji,“ popsal dále. Smajlíci by měli mít i všechny odstíny pleti tak, jak jsme zvyklí třeba na Facebooku.

Aplikace WhatsApp bude také podporovat sdílení větších souborů, a to až do velikosti 2 GB najednou. Skupinové konferenční hovory budou nově možné až pro 32 osob ve stejnou chvíli.

„To vše uděláme s end-to-end šifrováním, protože pracoviště, organizace a úzké skupiny si zaslouží silné zabezpečení a neměly by se vzdávat své soukromé komunikace,“ vysvětlil Cathcart a dodal, že aplikace bude nadále zdarma.

Tagy: