Dítě porodila do záchodové mísy, nepřežilo. Soud poslal matku za vraždu na 16 let do vězení

Vrchní soud ženě za vraždu novorozence potvrdil trest odnětí svobody na 16 let.

Vražda novorozence před soudem

Vrchní soud v Praze potvrdil šestnáctiletý trest za vraždu novorozence matce, která podle obžaloby porodila holčičku do záchodové mísy a nepostarala se o ni. Novorozeně kvůli tomu přišlo o život. Žena z Ústí nad Labem se už v minulosti hájila tím, že nevěděla, co má v tu chvíli dělat.

Obžalovaná ve středu k soudu nepřišla. Z úst soudce zaznělo, že žena nechodila ke gynekologovi a své těhotenství tajila před blízkými včetně manžela. Přitom v minulosti měla za sebou několik porodů.

ČTĚTE TAKÉ: Učitel z Ústecka měl vyrábět dětské porno. U soudu přiznal i zneužívání partnerčiny dcery

Vrchní soud v Praze rozhodl o tom, že matka, která porodila své dítě do záchodové mísy, stráví 16 let za mřížemi. Potvrdil tak rozhodnutí krajského soudu v Ústí nad Labem.

„Zatím se nemohou vyjadřovat. Volal jsem klientce, ale budeme to spolu teprve probírat, takže až posléze se k verdiktu vyjádříme,“ uvedl obhájce obžalované Zdeněk Burda. V soudní síni ale řekl, že jeho klientka neměla v úmyslu dítě zabít, jednala ve strachu z manžela a byla ve špatném psychickém stavu. S tím ale státní zástupce nesouhlasil.

Incident se odehrál před čtyřmi lety v ústecké čtvrti Mojžíř. Když si třicetiletá žena stěžovala na bolesti břicha, tak ji manžel přivolal záchranku. Její posádka pak v toaletě našla dítě, které bylo hlavou ponořené ve vodě. Novorozená holčička následně v nemocnici zemřela. Žena od začátku soudního procesu svůj podíl na vraždě novorozeněte odmítá. Dnešní rozsudek Vrchního soudu v Praze je ale pravomocný.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Za prostituci nezletilé dostali jen podmínku. Pardubičtí kuplíři od soudu odcházeli s úsměvem

Tagy: