Začíná Vodafone MČR v PUBG. Komentátoři favorizují tým Entropiq

Už v pátek se uskuteční třídenní turnaj Vodafone MČR v PUBG. Program je opravdu našlapaný, na diváky čeká rovných 24 her, během kterých budou soutěžní čtveřice bojovat o zlatou medaili a titul mistra pro rok 2020. Komentátoři se podělili o své tipy na vítěze a vesměs se shodli na nejlepší šestici týmů.

Do hlasování se zapojili komentátoři letošního ročníku spajKK, huhy, PiXeL1K a shadye. Snad nikoho nepřekvapilo, že všichni čtyři favorizují Entropiq na celkové vítězství. Tři ze čtyř hráčů tohoto týmu totiž pohár pozvedli nad hlavu už v loňském roce a se svým novým členem letos na domácí scéně naprosto dominovali.

„Vybírám si Entropiq, kteří jsou podle mě momentálně nejlepším týmem na CZ/SK scéně, ať už svým působením u nás či v zahraničí. Budu rád překvapen, pokud samotné MČR nevyhrají, ale kluci spolu hrají dlouho, každého z nich znám osobně a vím, že do toho dávají maximum. Individuálně i týmově je to za mě jeden z týmů, kterým by fanoušci měli věnovat pozornost, protože jejich PUBG prostě baví,“ říká spajKK.

Druhé místo v power rankings komentátorů s přehledem obsadili Inside Games. Ti jsou vnímáni jako tým, který by měl dosáhnout minimálně na medailovou pozici. V ideálním případě by se jim však mohl povést i zisk celkového vítězství. Potrápit mohou i další týmy v čele s Vikingekrig Esports, dále Eclot Gaming a top šestku, kterou vybrali komentátoři jako favority turnaje, pak doplňuje ENTERPRISE společně s Fadee Gaming.

„Minimálně 9 z 10 členů komunity bude mít jako favorita Entropiq, takže ty přehlédnout nepůjde. Z řad největších konkurentů se hodně těším na sympatickou sestavu Inside Games, kde zkušenosti KnorkiSe mohou být X-faktorem. Zajímavou dynamiku nabízí Eclot Gaming, kteří jsou za mě zajímavým mixem díky tomu, že hráčům ze širší špičky tohle složení náramně sedlo,“ říká Přemek „huhy“ Malina, který však nechce zapomínat ani na Vikingy, kteří jsou od příchodu Senikse o to nebezpečnější.

„Jasně, je to sice PUBG, ale šampion podle mě i tak určitě vzejde z tohoto kvarteta. Fanoušci se mohou těšit i na další týmy díky jednotlivcům, z nichž zmíním například FADEE, kde se v dobrém světle určitě ukážou dva rakeťáci FreeKill s Libuskou,“ dodává huhy.

Právě u Inside Games a Vikingekrig rozhodovaly u tipů komentátorů hlavně dlouhodobé výsledky, ale jak je známo, u PUBG jsou předturnajové predikce velmi často neúspěšné. To je dané z části vlivem náhodného faktoru hry a také rozlišnými silnými stránkami jednotlivých týmů.

„Sestava hrající pod organizací Eclot Gaming (Grendys, Tixi, Majkl a luckyBunny) se složila až v druhé polovině MČR kvalifikace, ale i přes to se jim podařilo celkově skončit na 8. místě. Díky konzistentním výsledkům se drží na většině turnajů v TOP 5, a tak uvidíme, zda-li se Eclotu podaří na nejdůležitějším turnaji v roce dosáhnout na medaili či rovnou na titul mistra České republiky,“ říká PiXeL1K.

Shadye se na MČR těší hlavně kvůli nepředvídatelnosti jednotlivých týmů. „Očekávám, že jeden tým z mé TOP 5 prostě krutě selže na variaci a zároveň mu jednoduše nesednou zrovna tyto důležité herní dny. Na druhou stranu zase očekávám, že se jeden z týmů v druhé polovině celkové TOP16 probudí a mile překvapí pěknou výslednou pozicí v celém finále MČR 2020,“ vysvětluje.

Každý z komentátorů měl za úkol sestavit svou nejlepší osmičku, ale do výběru se nedostaly všechny celky. Zbylé týmy s bodovým ziskem totiž byly vždy zvoleny jen jedním nebo dvěma členy hlasovacího týmu. Potrápit soupeře by ale mohli samozřejmě i Infactus Gaming, Gifted Gaming, Sazka.BRUTE či Team Universe.

Tagy: