Krasobruslař Pljuščenko svádí „válku“ s rodinou. Můj syn nemá talent, vytočil manželku

Měl jasně nalajnované, čemu se bude věnovat. Syn dvojnásobného olympijského vítěze v krasobruslení Jevgenije Pljuščenka musel estetický sport na ledě zkusit. Jenže malý Alexandr podle trenérky pro něj nemá dostatečné vlohy. Matku – Janu Rudkovskou – to naštvalo, její partner ale kvituje názor koučky.

Dokonalé soužití bez jakýchkoliv názorových rozepří? To evidentně není případ Jevgenije Pljuščenka a Jany Rudkovské. Za jeden spor u slavného ruského sportovce a bývalé modelky mohou neshody ohledně krasobruslařského potenciálu jejich devítiletého syna Alexandra.

Legendární trenérka Taťána Tarasovová loni podotkla, že Alexandr zatím neprojevuje žádné výjimečné nadání. Prý nebruslí špatně, ale bez obalu dodala, že nevyčnívá a je brzy mluvit o tom, kam to může dotáhnout. Rudkovskou coby správnou matku plně podporující syna toto naštvalo, ale manžel se na věc díval zřejmě střízlivějším pohledem. A došlo na slovní potyčku.

„Manželé si většinou notují, ale rozhodně to neplatí pro mě a Jevgenije. Často máme odlišné názory, zejména na sport. Třeba se mi snažil vysvětlit, že Tarasovová má svým způsobem pravdu, když říká, že v Sašovi nevidí žádné zvláštní nadání,“ řekla nyní 47letá Rudkovská pro stanici Russia Today.

Už dříve po vyjádření Tarasovové zmínila, že tato trenérka pro ni není autoritou. Také podotkla, že negativní hodnocení může začínajícího sportovce nedobře poznamenat. Proto konzultovala nadání syna s dalšími odborníky, kteří jí sdělili to, co chtěla slyšet.

Sama podle svých slov viděla, že je „Saša“ kopií otce a má správné zapálení. „Jevgenij sám prý v deseti letech také nevynikal ničím zvláštním, dokud se nedostal do rukou trenéra Alexeje Mišina,“ konstatovala. „Věřte mi, jsem poměrně kritický člověk. Zároveň chápu, že podobná slova se neříkají, protože jsme Sašovi rodiče. Proto jsem se neudržela,“ uzavřela.

Tagy:
syn krasobruslení sport Rusko Jana Rudkovská Jevgenij Pljuščenko Taťána Tarasovová