Polonahý mladík na záběrech balancoval na střeše v Hradci. Před policií prchl do postele

Zfetovaný mladík běhal skoro nahý po střeše.

Zdrogovaný muž se procházel po střeše

Velké starosti způsobil nejen spolubydlícímu, ale i strážníkům, policistům a záchranářům mladík, který to v Hradci Králové přehnal s drogami. Pod jejich vlivem se totiž i přes chladné počasí procházel oblečený jen do spodního prádla po střeše, hulákal a kymácel se přes okraj. Strážníci s policisty se k němu nejdříve nemohli dostat, ale když se jim to podařilo, museli být ještě opatrní, aby ho nevyplašili a on nespadl z několika metrů na chodník. Nakonec se ale mladý muž sám rozhodl, že svůj výstup ukončí.

Strážníci a policisté dostali hlášení o neobvyklém a nebezpečném mladíkově počínání o víkendu v odpoledních hodinách. „Oznamovatel uvedl, že na střeše vidí polonahého hulákajícího muže a z obavy o jeho zdraví kontaktoval městskou policii. Strážníci na místě byli během čtyř minut,“ řekla mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová. Dodala, že se strážníci pokoušeli do domu dobouchat, ale nikdo jim neotvíral.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž téměř umučil parťáka, nyní stanul před soudem. Vyšetřování zkomplikovala ztráta paměti

Nakonec se ale dovnitř přece jen dostali. „Majitelka budovy pustila strážníky a policisty do budovy. Zde se jim podařilo zkontaktovat spolubydlícího, který uvedl, že společně se svým kamarádem užili návykovou látku,“ popsala mluvčí strážníků. Drogou bylo prý zřejmě LSD. Mezitím se mladík oblečený jen do spodního prádla dál nebezpečně nakláněl přes okraj střechy a nepříčetně hulákal. Strážníci, kteří se dostali na střechu, raději zatím stáli opodál, aby ho nevyplašili a nestala se tragédie.

Po chvíli situace náhle nabrala obrat, naštěstí k lepšímu, jak uvedla Eva Kněžourová: „S mladíkem zpočátku vůbec nebyla žádná řeč, vůbec nekomunikoval, nereagoval na strážníky ani policisty, nicméně najednou se otočil a vběhl kolem nich do pokoje s tím, že chce spát.“ Uvnitř už mladíka obklopili strážníci, policisté a záchranáři. Ti vzhledem k jeho stavu rozhodli o jeho převozu do nemocnice. V sanitce se pak u mladíka začaly projevovat psychotické stavy spojené s dezorientací, agresivitou a křečemi, a proto ho strážníci pro ochranu zdravotníků raději do nemocnice doprovodili.

Tagy: